Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle

Vinkit huolettomampaan autoiluun

Torjutaan liukastumisia!

Vältä jäisillä kulkuteillä aiheutuvat kaatumiset näillä tarvikkeilla.

Torjutaan liukastumisia!

Vältä jäisillä kulkuteillä aiheutuvat kaatumiset näillä tarvikkeilla.

Näkyvyys ja turvallisuus

Talvisin ikkunoiden huurtuminen on yleinen ongelma, joka johtuu kosteudesta auton sisätiloissa. Auton ilmastointilaitetta kannattaa pitää päällä myös talvella kosteuden poistamiseksi.

Auton sisäilman kosteutta saa vähennettyä esimerkiksi välttämällä lumen kulkeutumista auton sisätiloihin ja käyttämällä kosteudenpoistajaa sekä vaihtamalla kosteutta keräävät kangasmatot kumimattoihin.

Jos pyyhkijänsulat jättävät raitaa lasiin, on syytä tarkistaa niiden kunto. Ensiapuna voi riittää sulkien puhdistaminen esimerkiksi puhtaalla liinalla, joka on kostutettu lasinpesunesteellä. Mikäli sulat ovat vaihtokunnossa, saat ne helposti hankittua meiltä. Vaihdattaminen on veloituksetonta Motomaatissa.

Ei riitä, että näet itse autostasi ulos, vaan myös muiden pitää nähdä sinut liikenteessä. Tarkista siis, että autosi ajovalot toimivat hyvin. Huolehdi, että autosi polttimot ovat kunnossa, tarvittaessa voit kirkastaa ajovaloumpiot kirkastussarjalla.

Näkyvyys itselle ja muille liikenteessä


Akun toimivuus

Kylmä sää vaikuttaa akun suorituskykyyn, joten akun kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Akun ja latausjärjestelmän testaus sujuu helposti esimerkiksi Motomaatissa.

Jos ajat autolla pääsääntöisesti lyhyitä matkoja, on akun ylläpitolataaminen erittäin tärkeää, sillä akku ei ehdi latautua tarpeeksi lyhyiden ajomatkojen aikana. Akun ylläpitolataus pidentää akun käyttöikää ja vähentää näin ollen tarvetta hankkia uutta akkua.

Muistathan, että erityisesti sähkö- ja plug-in-hybridiauton akkua ladatessa ei auton 12 voltin käynnistysakku välttämättä lataudu. Pidä siis huolta, että myös käynnistysakku saa virtaa, helpoiten se onnistuu ylläpitolaturilla. Varaudu ongelmatilanteisiin ennakkoon.

Varmista akun toimivuus ja auton käynnistyminen


Talvella auton seistessä lumisateessa ja lämpötilojen heitellessä voimakkaastikin auton sensorit jäätyvät ja peittyvät lumeen. Jotta anturit toimisivat oikein, on tärkeää pitää ne puhtaina. Se onnistuu vaivattomasti uudella De-Icer-jäänpoistogeelillä, joka poistaa jään nopeasti ja tehokkaasti tutkista, ovenkahvoista ja polttoaineluukuista.

Varmista, että jäähdytysnesteellä on riittävä pakkaskesto ja, että jäähdytysjärjestelmä toimii kunnolla. Tarkasta autosi jäähdytysnesteen vaihtoväli, huolehdi säännöllisestä jäähdytysnesteen vaihdosta ja varmista järjestelmän kunto talvikauden alussa.

Talviaikaan lika ja kura lentää maanteillä eikä lasinpesunesteen käytössä tule säästellä. Riittävällä lasinpesunesteen käytöllä varmistat, ettei lika naarmuta tuulilasia.

Moottoriöljyn määrä kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Jos öljyä on liian vähän, voi auton moottori vaurioitua. Muista siis pitää lisäysöljypurkki aina ajossa mukana, erityisesti pidemmillä matkoilla. Täytä pullosta lisää öljyä, jos kojelaudassa oleva keltainen öljymäärän varoitusvalo syttyy tai havaitset tarkistuksen yhteydessä öljyn määrän olevan liian vähäinen.

Autokemikaalit talviautoiluun


Huolehdi määräaikaishuolloista

Jos auton sisätilat eivät lämpene nopeasti, voi vika olla termostaatissa. Iskunvaimentimet puolestaan ovat talvella kovemmalla rasituksella, niissä oleva neste on paksumpaa kylmällä ilmalla ja iskarit voivatkin alkaa vuotaa. Erilaiset auton osat voivat olla huonommassa kunnossa jo pitkään, mutta vasta talvella ongelmat ilmenevät esimerkiksi alustan ääninä tai kolinana.

Tärkeää on, että ongelmat selvitetään. Kolina autossa ei automaattisesti tarkoita valtavaa remonttia, mutta viat pitää selvittää ennen kuin ne kasaantuvat isommiksi murheiksi.

Auton varaosat saat helposti palvelevasta Motonet-tavaratalosta tai verkkokaupasta, ja ison osan osista voit vaihtaa itse. Jos autossa on ongelma, etkä osaa sitä itse korjata, niin Motonet Korjaamo auttaa.

Tee määräaikaishuollot ajallaan


Öljynsuodattimet autoihin
Olisiko aika tarkistaa jäähdytinneste?
Miksi auton akku tyhjenee?
Raitisilmasuodattimet autoihin

Tarjoukset voimassa 10.1.–28.1.2024 tai niin kauan kuin tuotteita tarjousaikana riittää. Ei ennakkovarauksia.