Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi! Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi!

Oiva-raportit

Motonetien tarkastettujen tavaratalojen ja hallinto- ja logistiikkakeskuksen Oiva-arvosanat löytyvät täältä.

Mikä on Oiva?

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Raporteissa yritysten elintarviketurvallisuutta arvioidaan erilaisin hymynaamoin.

Elintarviketurvallisuuden tasosta kertovia hymiöarvosanoja on neljä: oivallinen, hyvä, korjattavaa ja huono. Oiva-raportti sisältää useita erillisiä hymiöarvosanoja, sillä hymiöitä annetaan tulokseksi kaikista tarkastetuista asiakokonaisuuksista. Tarkastuksen tulos määräytyy sen perusteella, mikä on kaikkien tarkastettujen kohtien heikoin arvosana.

Oiva laajenee vaiheittain kaikkiin elintarvikealan yrityksiin. Oiva-raportteja julkaistaan sitä mukaa, kun kuntien elintarvikevalvojat tekevät tarkastuksia paikkakunnillaan. Oivaa koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, mutta tarkastuksia tekevät kuntien elintarvikevalvojat.

Oivan tavoitteena on tulosten julkaisun lisäksi yhtenäistää valvontaa sekä lisätä elintarvikealan toimijoiden ja viranomaisten toiminnan avoimuutta. Oiva kannustaa elintarvikealan yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniastaan ja tuotteiden turvallisuudesta.

Lisätietoja Oivasta löytyy osoitteesta www.oivahymy.fi.

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Raporteissa yritysten elintarviketurvallisuutta arvioidaan hymynaamoin.