Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!
Kaikki artikkelit

Suomalainen perheyritys

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 26.3.2023.

(Päivitetty 6.3.2024)

Suomalaisen perheyrityksen identiteettiin kuuluu vahva halu olla osa yhteiskuntaa, kehittää toimintaa pitkäjänteisesti ja luoda työtä Suomeen. Olemme ylpeitä juuristamme suomalaisena perheyrityksenä.

Motonet kuuluu Broman Group -konserniin ja emoyhtiömme kautta olemme merkittävä yhteisöveron maksaja Suomessa.

Kotimaisuudestamme kertoo myös Suomalaisen Työn Liiton meille myöntämä Avainlippu-tunnus Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta.

Suomalainen verkkokauppa avainlippu

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä, ja se voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle. Palveluiden kohdalla merkin myöntämisen kriteerinä on aina se, että palvelu on tuotettu Suomessa. Palvelu-Avainlipun saaneella yrityksellä on lisäksi oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa. Näitä kaikkia olemme edustaneet yrityksemme alkuajoista lähtien.

Kansainvälistyvä pohjoiskarjalainen

Väinö H. Broman perusti vuonna 1965 Joensuuhun autoja ja varaosia myyvän liikkeen, Pielisensuun Auto Oy:n. D-autoihin, eli Datsun- ja Dodge-merkkisiin autoihin, erikoistuneen yrityksen kauppa kävi hyvin Pohjois-Karjalassa, mutta markkinat siellä olivat kuitenkin rajalliset. Väinö H. Broman alkoi hakea uusia markkina-alueita maakunnan ulkopuolelta.

Väinön pojat, Eero ja Harri, lähtivät jo nuorina mukaan isänsä yritykseen, jonka nimi vaihdettiin virallisesti Broman Groupiksi 2000-luvun alkupuoliskolla. Vuonna 1990 Turussa toimintansa aloittanut Motonet tuli osaksi konsernia yrityskaupan myötä vuonna 2007. Sen jälkeen Motonet on kasvanut jo yli 40 tavaratalon laajuiseksi tavarataloverkostoksi. Kotimaan lisäksi toimintaa on laajennettu Viroon ja Ruotsiin.

Lue lisää historiastamme Broman Groupin sivuilta.

Ylpeyttä tunnustuksista

Perheyrityksemme on saanut vuosien mittaan useita palkintoja ja tunnustuksia menestyksekkäästä toiminnasta. Kesällä 2022 Motonet Oy valittiin Suomen parhaaksi myyntiorganisaatioksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten (MMA) ja PricewaterhouseCoopersin (PwC) järjestämässä kilpailussa. Saimme kiitosta erityisesti aktiivisesta satsauksesta myyntiin ja asiakasymmärrykseen sekä vastuullisesta toiminnasta.

Broman Group on palkittu 2010-luvulla sekä kansallisilla että kansainvälisillä tunnustuksilla. Vuonna 2017 yhtiömme johto palkittiin Vuoden Perheyrittäjä -tunnustuksella ja kaksi vuotta aikaisemmin Perheyritysten liitto valitsi meidät Vuoden perheyritykseksi. Vuonna 2013 pärjäsimme nimekkäässä seurassa, kun Broman Group valittiin Vuoden perheyritykseksi Euroopassa. On kunnia-asia edistää suomalaista yrittäjyyttä!

Saamistamme tunnustuksista löydät lisää tietoa täältä.