Motonet logo

Kirjaudu sisään

Kassalle

Kaikki artikkelit

Ohjeet auton helppoon pinnoitukseen

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 18.9.2023.

(Päivitetty 28.9.2023)

Talven lähestyessä on hyvä käyttää hetki auton maalipinnan suojaamiseen. Huolellisella suojauksella varmistat niin helpommat pesut talven aikana kuin varjelet myös auton maalipintaa vaativissa olosuhteissa. Kun käytät syksyllä minuutteja suojaukseen, voit säästää talvella jopa tunteja.

Korrek Pro TFC Polymatrix -pinnoite antaa autolle vettähylkivän suojan sekä likaa että UV-säteitä vastaan – jopa kuudeksi kuukaudeksi. Helppo ja hyvä tuote, ja kerrankin yhdessä ja samassa pullossa.

Suojaus aloitetaan auton huolellisella pesulla. Esipese kura ja irtolika painepesurilla esipesuainetta käyttäen.

Huuhtele ja suihkuta auton kylkien alaosiin raudanpoistoainetta, jotta rautahiukkaset ja piki irtoavat. Anna aineen vaikuttaa muutama minuutti ja huuhtele huolellisesti.

Suorita varsinainen pesu pesukinnasta hyödyntäen eli kinnastele auton pinta puhtaaksi ja huuhtele jälleen painepesurilla.

Jos käytät pinnoitukseen Korrek Pro Polymatrix -pinnoitetta, ei autoa tarvitse edes kuivata. Riittää, että suurin osa vedestä on poistettu esim. lastalla.

Polymatrixilla voi käsitellä kaikki auton ulkopinnat. Lasipinnoille aine ei tartu, mutta siitä ei myöskään ole niille mitään haittaa. Voit levittää Polymatrixia myös kevyessä sateessa ja auringonpaisteessa, mutta autoa ei saa jättää kuivumaan suoraan auringonpaisteeseen levitysvaiheen jälkeen.

Viimeistele suojaus pyyhkimällä käsitellyt pinnat mikrokuituliinalla.

Akkukäyttöinen lehtipuhallin on oiva väline auton kuivaamiseen pesun jäljiltä.

Myöhemmin voit vielä vahvistaa ja pidentää suojausta käyttämällä Korrekin TFC Reload -autoshampoota seuraavilla auton pesukerroilla.

Tarvikkeet auton suojapinnoitukseen

Auton esipesuun hyvin sopivia painepesureita

Korrek Polymatrix Pro -käyttöohjeet

Pese auto huolellisesti ennen pinnoitekäsittelyä esim. Korrek Tehopesulla ja Korrek Pro Foam Shampoolla. Lisäksi suosittelemme perusteellisen pesun lisäksi raudanpoistokäsittelyä Korrek Pro Iroxilla. Näin varmistat pinnoitteen asennuksen mahdollisimman puhtaalle pinnalle, mikä osaltaan vaikuttaa pinnoitteen kestoon.

Käsiteltävät alueet saavat jäädä kosteiksi eli autoa ei tarvitse erikseen kuivata ennen pinnoitusta.

Ravista pulloa ja suihkuta pinnoitetta levityssienelle ja suoraan käsiteltävälle alueelle. Levitä pinnoite sienellä kaikille käsiteltäville pinnoille. Voit käsitellä Polymatrixilla kaikki auton ulkopinnat. Viimeistele käsittely pyyhkimällä pinnat mikrokuituliinalla.

Henkilöauton pinnoitus kestää noin 10-15 minuuttia.

Vinkki! Pinnoitteen kokonaiskesto paranee entisestään, kun peset autosi jatkossa Korrek Pro TFC™ Reload -shampoolla. Korrek Pro TFC™ -viimeistelyaineella voit vielä entisestään tehostaa maalipinnan kiiltoa.

Tutustu pinnoituksen tuotevalikoimaan täältä, Pinnoitteet & Kestopinnoitteet

Jos haluat lukea lisää auton pesusta, löydät lisätietoa täältä, Auton pesu- ja vahausopas.