Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Käynnistä kesä Motonetista!Käynnistä kesä Motonetista!
Kaikki artikkelit

Vinkit auton sisätilojen puhdistamiseen

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 18.4.2023.

(Päivitetty 26.6.2023)

Auton sisäpuhdistukseen valitaan välineet pintamateriaalien ja likaisuuden mukaan. Esimerkiksi purukumin jäämät ja kengänjäljet vaativat usein järeämpiä aineita. Yleensä työ aloitetaan kuitenkin imuroimalla suurimmat pölyt, kivet ja lika pois.

Monesti tässä vaiheessa nostetaan auton irtomatot ulkopuolelle pestäviksi, varsinkin jos ne ovat erityisen likaisia. Pinttyneen harmaantuneisiin kumimattoihin saa hyvän uudenveroisen pinnan rengaskiillolla.

Seuraavaksi puhdistetaan muovipinnat, kuten kojelauta ja ovien muoviosat ja tasot. Tähänkin tarkoitukseen on olemassa monia vaihtoehtoja. Ikkunat ja peilit voidaan pestä joko ulko- tai sisäpesun yhteydessä siihen tarkoitetulla aineella.

Sen jälkeen puhdistetaan sisäshampoolla kattoverhoilu ja muut kangasmateriaalipinnat. Yleensä ne ovat suuria pintoja, joten nekin kannattaa käsitellä pieni alue kerrallaan. Tähän tarkoitukseen on hyvä käyttää pehmeää harjaa tai karkeaa sientä, jotka nostavat pölyn kankaan väleistä.

Vinkkinä, kannattaa jättää penkkien putsaaminen viimeiseksi, koska tämän jälkeen et voi työskennellä niillä istuen. Jos autossasi on nahkaverhoilu, on valikoimassamme runsaasti erilaisia sekä pesu- että hoitoaineita juuri siihen tarkoitukseen.

Lisää tuotteita löydät täältä, Sisätilojen pesu ja -hoitoaineet

Ulkopuolisten kumi- ja muoviosien hoito antaa auton ulkonäölle viimeistellyn ilmeen. Mattaharmaa muovipuskuri tai -helma muuten kiiltävässä autossa näyttää todella tylsältä, eikä kyse ole edes isosta työstä. Lisäksi nuo maalaamattomat muovipinnat ja kumiosat haalistuvat suojaamattomina entistäkin helpommin. Oikeilla ulkopinnoille tarkoitetuilla hoitoaineilla alkuperäinen materiaalin väri palautuu ja osat ovat samalla suojattuja.

Huomaathan myös, että mikäli käsittelyä ei ole suoritettu pitkään aikaan,  voi sen joutua toistamaan tasaisen lopputuloksen saamiseksi.

Lisää tuotteita löydät täältä Kuminhoitoaineet ja renkaanehostajat.

Hajunpoisto ja pikapuhdistus

Viimeistelyvaiheessa voit käyttää ilmastoinninpuhdistusainetta, joka poistaa epämiellyttävät hajut samalla, kun se puhdistaa ilmastointilaitteen ilmakanavat sekä estää bakteerien sekä homeen kasvun.

Erikseen mainittakoon myös kätevät puhdistus- ja hoitoliinat, jotka helpottavat pikapuhdistusta. Näppärä puhdistusliinapussi mahtuu vaikka auton hanskalokeroon. Liinoissa on valmiina tarvittava tehoaine eri kohteiden puhdistamiseen.

Näillä vinkeillä auto pysyy siistinä ja parempikuntoisena pidempään. Puhtaalla autolla on myös mukavampi matkustaa ja tehdä arjen liikkumisia.