Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!

Varmuutta talviautoiluun!

Torjutaan liukastumisia!

Vältä jäisillä kulkuteillä aiheutuvat kaatumiset näillä tarvikkeilla.

Torjutaan liukastumisia!

Vältä jäisillä kulkuteillä aiheutuvat kaatumiset näillä tarvikkeilla.

Auton lämmittäminen

Moni autoilija on tottunut käyttämään talviaamuina verkkovirtakäyttöisiä lohkolämmitintä ja sisätilanlämmitintä. Kaikissa autoissa ei näitä lämmittimiä kuitenkaan ole, vaan moottori ja sisätilat lämpenevät polttoainelämmittimellä, merkiltään useimmiten Webasto tai Eberspächer.

Polttoainelämmittimet ovat sähköllä toimivia lämmittimiä nopeampia, mutta niitä käytettäessä on huomioitava, että ne käyttävät toimiakseen auton akkuvirtaa. Siksi on tärkeää pitää huolta käynnistysakun varaustilasta.

Liikkeelle lähtiessä on hyvä pitää mielessä muistisääntö, jonka mukaan autolla kannattaa ajaa yhtä kauan kuin se on ollut lämmityksessä. Akun kunnon ja kestävyyden kannalta olisi vielä parempi, mikäli sen varaustilasta pidettäisiin huolta ylläpitolaturilla.

Välineitä aamuiseen liikkeellelähtöön


Näkyvyys itselle ja muille

Talvisin ikkunoiden huurtuminen on yleinen ongelma, joka johtuu kosteudesta auton sisätiloissa. Auton ilmastointilaitetta kannattaa pitää päällä myös talvella kosteuden poistamiseksi. Auton sisäilman kosteutta saa vähennettyä esimerkiksi välttämällä lumen kulkeutumista auton sisätiloihin ja käyttämällä kosteudenpoistajaa sekä vaihtamalla kosteutta keräävät kangasmatot kumimattoihin.

Jos pyyhkijänsulat jättävät raitaa lasiin, on syytä tarkistaa niiden kunto. Ensiapuna voi riittää sulkien puhdistaminen esimerkiksi puhtaalla liinalla, joka on kostutettu lasinpesunesteellä. Mikäli sulat ovat vaihtokunnossa, saat ne helposti hankittua meiltä. Vaihdattaminen on veloituksetonta Motomaatissa.

Ei riitä, että näet itse autostasi ulos, vaan myös muiden pitää nähdä sinut liikenteessä. Tarkista siis, että autosi ajovalot toimivat hyvin. Huolehdi, että autosi polttimot ovat kunnossa, tarvittaessa voit kirkastaa ajovaloumpiot kirkastussarjalla.

Näkyvyys itselle ja muille liikenteessä


Talvella auton seistessä lumisateessa ja lämpötilojen heitellessä voimakkaastikin auton sensorit jäätyvät ja peittyvät lumeen. Jotta anturit toimisivat oikein, on tärkeää pitää ne puhtaina. Se onnistuu vaivattomasti uudella De-Icer-jäänpoistogeelillä, joka poistaa jään nopeasti ja tehokkaasti antureista, tutkista, ovenkahvoista ja polttoaineluukusta.

Auton renkaan kosketuspinta tiehen on vain noin kämmenen kokoinen, joten on erittäin tärkeää, että renkaat ovat hyvässä kunnossa.

Mitä vanhempi auto, sitä suurempi merkitys on renkaiden kunnolla, sillä vanhemmista autoista puuttuvat erilaiset uudemmissa autoissa olevat ajonvakautusjärjestelmät. Tarkista renkaiden urasyvyydet ja ilmanpaineet säännöllisesti.

Nopeammin liikkeelle suojapeitteen alta


Varmista käynnistyminen

Kylmä sää voi vaikuttaa akun suorituskykyyn, joten akun kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Akun ja latausjärjestelmän testaus sujuu helposti esimerkiksi Motomaatissa.

Jos ajat autolla pääsääntöisesti lyhyitä matkoja, on akun ylläpitolataaminen erittäin tärkeää, sillä akku ei ehdi latautua tarpeeksi lyhyiden ajomatkojen aikana. Akun ylläpitolataus pidentää akun käyttöikää ja vähentää näin ollen tarvetta hankkia uutta akkua.

Muistathan, että erityisesti sähkö- ja plug-in-hybridiauton akkua ladatessa ei auton 12 voltin käynnistysakku välttämättä lataudu. Pidä siis huolta, että myös käynnistysakku saa virtaa, helpoiten se onnistuu juuri ylläpitolaturilla.

Varmista käynnistyminen


Mukavuus auton sisätiloissa

Mikäli ilmastoinnin käyttö ei poista huurua ikkunoista, vika saattaa löytyä huonokuntoisesta, tukkeutuneesta raitisilmasuodattimesta.

Maskin viimasuojat säästävät polttoainetta ja varmistavat sisätilojen nopeamman lämpenemisen. Viimasuojan avulla estät ajoviimaa pääsemästä moottoritilaan, ja autosi saavuttaa ihanteellisen käyntilämpötilan mahdollisimman nopeasti, vaikka pakkasta olisi mittarissa reilustikin. Kun moottorin saa nopeasti lämpimäksi, lämpenee myös auton sisällä oleva lämpötila sekä tunnelma.

Lämmin moottori kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kylmä eikä se joudu samalla tavalla suurelle rasitukselle kuin kylmä moottori.

Helppous tuo mukavuutta. Itse ei tarvitse osata Motonetista löydät kaiken tarvittavan autoiluun saman katon alta. Muista myös palvelevat Motomaatti ja Motonet-korjaamot.

Mukavampiin aamulähtöihin


Philips Ultinon - ajoturvallisuutta tyytyväisyystakuulla!
Philips Ultinon kaukovalot tyytyväisyystakuulla!
Miksi auton akku tyhjenee?
Auton renkaiden merkinnät
Raitisilmasuodattimet autoihin
Uudesta akusta apua käynnistysvaikeuksiin!
Apukäynnistimet ja käynnistyskaapelit
Olisiko aika tarkistaa jäähdytinneste?
Maskisuojalla vastaisku hyytäville talvikeleille!

Tarjoukset voimassa 10.1.–28.1.2024 tai niin kauan kuin tuotteita tarjousaikana riittää. Ei ennakkovarauksia.