Motonet logo

Kirjaudu sisään

Kassalle

No nyt on Järkipäivät!No nyt on Järkipäivät!
Kaikki artikkelit

Auton vanteiden & renkaiden pesu

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 28.3.2024.

(Päivitetty 9.4.2024)

Vinkit vanteiden pesuun

Auton vanteet ottavat vastaan tiesuolan, tiestä irtoavan lian ja jarrupölyn kaltaisia saasteita aina pyörien pyöriessä. Vanteet altistuvat näille elementeille enemmän kuin mikään muu autosi osa, mikä tekee niiden puhdistuksesta erityisen tärkeää.

Auton vanteiden pesuprosessi seuraa auton tavanomaisesta pesusta tuttua kaavaa: aloitetaan esipesusta, edetään raudan- ja jarrupölyn poistoon, pestään ja lopuksi suojataan vanteet.

Renkaat ja vanteet onkin syytä pestä ennen säilytystä. Talvirenkaat on syksyllä mukavampi asentaa puhtaina ja vielä mukavampaa on keväällä iskeä kesäkumit alle kiiltävin vantein.

Motonetistä löydät hyvän valikoiman vanteenpesuaineita sekä muita puhdistusaineita. Tutustu valikoimaamme ja löydä puhdistusaineet omaan tarpeeseesi.

Peltivanteissa lika nopeuttaa vanteiden ruostumista. Jos vanteet ovat päässeet pahasti ruostumaan, on ne aiheellista maalata vannemaalilla huolellisen puhdistuksen ja ruosteenpoiston jälkeen. Vanteiden sisäpuolelle kertynyt lika saattaa aiheuttaa renkaisiin tärinää, koska rengas ei ole enää tasapainossa.

Tutustu kattavaan renkaanvaihdon oppaaseemme täältä, Helpot vinkit auton renkaanvaihtoon