Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kaikki artikkelit

Edistyneet vinkit pilkille

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 19.1.2024.

(Päivitetty 2.2.2024)

Tässä artikkelissa syvennetään osaamista talvikalastuksesta ja tutustutaan muun muassa erilaisten pilkkisyöttien käyttöön. Video-oppaiden avulla käydään läpi erilaisten pilkkivieheiden oikeaoppista käyttöä.

Yllä olevalla videolla käydään läpi pilkkisyöttien säilytys sekä koukutus. Kärpäsen ja surviaisen toukat ovat oivia luonnonsyöttejä pilkkimiseen. Niiden oikeaoppinen säilytys ja varma koukuttaminen takaavat paremman syönnin ja varmemman saaliin. Kurkkaa vinkit ja lähde nauttimaan pilkkikaudesta.

Akkuporakonekäyttöinen jääkaira

Videolla esittelyssä kotimainen Rapalan valmistama StrikeMaster® Lite-Flite Lazer, joka on suunniteltu monikäyttöiseksi akkuporakonekairaksi.

Monet upeat ominaisuudet tekevät tästä jääkairasta pilkkijän parhaan kaverin. Käyttäjä voi säätää sen kierteen pituutta ja näin myös painoa, oman tarpeensa mukaan. Jääkairan erikoissuunniteltu teräkruunu tekee kairaamisesta helpompaa ja myös akkuporakoneelle vaivatonta.

StrikeMaster Lite-Flite Lazer toimii kaikissa jääolosuhteissa ja jääkairan muokattavuus tekee siitä todellisen jokapaikan höylän.

Pilkkivieheen valinta

Pilkki valitaan yleensä kalastettavan kalalajin mukaan, talvikaudella ahven on tyypillinen saaliskala. Pilkkiin siimaksi kannattaa valita kevyt monofiili- tai fluorocarbon-siima, joka ei häiritse pilkin luonnollista liikettä. Muista vielä yksi tärkeä vinkki: aina ennen solmun kiristämistä, kostuta siima. Tämä estää siiman heikkenemisen ja parantaa solmun pitävyyttä.

Mormuska, eli morripilkintä

Katso videolta, milloin morrilla kannattaa pilkkiä ja mille kalalajeille se sopii parhaiten. Näillä vinkeillä saat apua tekniikkaan sekä esimerkiksi paikan valintaan. Mormyskat

Tasapainopilkki, eli tasuri

Näin käytät tasapainopilkkiä eli tasuria. Käymme läpi pilkkitekniikan ja annamme vinkit sujuvaan kalastukseen. Tasapainopilkit

Tapsipilkki

Katso vinkit tapsipilkin käyttöön. Videolla opastamme tapsipilkin uitossa sekä haarukkavavan kehimistekniikassa.

Pystypilkki

Nappaa videolta vinkit pystypilkinnän perusteisiin. Näiden vinkkien avulla opit sekä pystypilkkien ominaisuuksista että sujuvasta pilkkitekniikasta. Pystypilkit

Pilkkimisen perusteet vielä hakusessa?

Oletko uuden asian äärellä ja talvinen ulkoilu pilkkimisen muodossa kiinnostaa? Tutustu myös pilkkimisen perusteista kertovaan artikkeliin. Pilkkimisen perusteet