Motonet logo

Kirjaudu sisään

Kassalle

Kaikki artikkelit

Polkupyöräilyn riemua - säässä kuin säässä

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 14.9.2022.

(Päivitetty 10.11.2023)

Polkupyöräily on ylivertaisen helppo, hauska ja edullinen tapa taittaa lyhyitä työ- koulu- ja asiointimatkoja kaupungissa. Seikkailuhenkinen voi kokea pyörän selässä myös vauhdin hurmaa ja kuntourheilija kehittää kestävyyttään.

Nauti hyötyliikunnasta ja rennosta yhdessäolosta pyörän satulassa ympärivuotisesti, kunhan valmistaudut hyvin epävakaisiin sääolosuhteisiin, sateeseen, tuuleen, ajoittaiseen liukkauteen ja päivän lyhenemiseen. Nappaa tältä sivulta Motonetin parhaat vinkit vähän kovempien kelien polkupyöräilyyn!

Näy ja tule nähdyksi

Iltojen ja aamujen hämärtyessä kaikkien tiellä liikkuvien kannattaa satsata kunnon valoihin ja heijastimiin. Hanki kotiin useampikin USB-ladattava ja paristokäyttöinen etu- ja takavalo, jotta käyttövalmis valo on aina käden ulottuvilla, kun suuntaat ulos. Pienimmät mallit mahtuvat näppärästi taskuun. Katuvalojen alla kaupungissa saatat pärjätä vähän himmeämmälläkin etuvalolla, mutta tien pientareella ja metsässä on parasta käyttää todellista tehotykkiä, jotta näet taatusti eteesi. Muistathan myös, että selustasi turvaava punainen takavalo on nykyään pakollinen varuste! Erillisillä huomiovaloilla voit lisätä näkyvyyttäsi entisestään.

Huolla ja huolehdi

Säästät pitkän pennin, kun huollat pyörän itse. Hyvin huolletun fillarin selässä kelpaa näyttäytyä, ja matkanteko sujuu mukavasti. Motonetista saat kaikki tarvitsemasi puhdistus- ja voiteluaineet, rengas- ja ketjutyökalut jne. Baanalla pieni ja kevyt käsipumppu on yksi pyöräilijän tärkeimmistä varusteista, kotona homma hoituu vaivattomammin jalkapumpulla.

Jos pyöräsi kaipaa huoltoa, kannattaa tutustua kattavaan fillarin huolto-oppaaseen ja tehdä huolto itse. Polkupyörän huolto-opas

Valmistaudu ja varustaudu

Kun alla on laadukkaat nastarenkaat, voit jatkaa pyöräilykautta huoletta liukkaillakin keleillä. Kotiin ja pidempiä reissuja varten on hyvä jemmata sisäkumi tai pari rengasrikon varalta. Yleismalliset lokasuojat käyvät useimpiin ajopeleihin, ja suojaavat mukavasti, jotta et saavu määränpäähäsi kuralla kuorrutettuna. Tien päällä tarvittavat varusteet ja työkalut kulkevat kätevästi pyörään kiinnitettävissä laukuissa.

Kunnon asusteilla kausi jatkuu

Säänmukaiset vermeet ja aurinkoinen asenne takaavat liikunnan ilon. Pitkille pyörälenkeille tai säännölliseen työmatkapyöräilyyn kannattaa hankkia tuulenpitävä ja vettä hylkivä mutta hengittävä takki ja housut. Erityisesti pyöräilijöiden tarpeisiin suunnitellut asut kestävät hankausta eivätkä kiristä ikävästi. Joustavat heijastinvaljaat on helppo pukea ja riisua, ja niiden ansiosta autoilijat erottavat sinut pilkkopimeässäkin.

Turvallisesti liikenteeseen

Oma kallo kullan kallis – Motonetin laajasta valikoimasta löytyy sopiva kypärä joka tyyliin, ajotapaan ja pääkopalle. Sunnuntaipyöräilijälle on tarjolla edullisia peruskypäriä ja vaativammalle fillaristille huippumerkit Abus, Lazer ja Yoko kaikilla mausteilla. Kypärän alla toimii hyvin täydellisesti nuppiisi mukautuva, tuulenpitävä ja hengittävä Yoko-kypäränaluslakki.

Lukitse ja suojaa ajopelisi

Varo voroa! Arvopyörä kannattaa aina suojata esimerkiksi järeällä Kryptoniten U-lukolla. Halvempikin fillari kannattaa kuitenkin lukita kiinni pyörätelineeseen edullisella ketjulukolla, niin et joudu kävelemään kotiin kyliltä. Numerolukko on erityisen kätevä, jos taskussa on jo liikaakin avaimia tai jos pyörä on yhteiskäytössä.