Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!
Kaikki artikkelit

Vinkit robottiruohonleikkurin hankintaan

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 30.4.2024.

(Päivitetty 31.5.2024)

Kuinka valita pihalle sopiva robottileikkuri?

Sopiiko robottiruohonleikkuri pihalleni ja mikä robottiruohonleikkuri minun tulisi valita? Sopivaa ruohonleikkuria valitessa tulee huomioida muutakin, kuin leikkurin ilmoitettu pinta-alakapasiteetti.

Sopivan leikkurin valintaan vaikuttavat niin leikattavan nurmikon koko, pihan malli, kaltevuus kuin käyttäjän toiveet leikkurin käytettävyyden suhteen. Pihan koko on kuitenkin luonnollinen ja fiksu tapa aloittaa rajaamaan leikkurivaihtoehtoja. Mikäli oman tontin koosta ei ole varmaa tietoa, kannattaa nurmialue mitata esimerkiksi Google Mapsia tai Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelua hyödyntäen. Mittausta tehdessä tulee pyrkiä rajaamaan nimenomaan leikattava nurmialue, eli esimerkiksi talo, autotalli ja asfaltoidut tai hiekoitetut alueet kannattaa jättää rajauksen ulkopuolelle.

Rajatun linjan pituuden avulla saat arvion siitä, paljonko rajakaapelia tarvitset leikkuualueen rajaukseen. Rajakaapelia kannattaa kuitenkin ostaa varoiksi lisää, jotta vältytään ylimääräiseltä kauppareissulta, jos lanka jääkin liian lyhyeksi. Rinnetontti aiheuttaa omat haasteensa robottileikkurille. Mäkisen tontin asukkaan tuleekin kiinnittää huomiota leikkurin tiedoissa ilmoitettuun maksimikallistuskulmaan erityisen tarkasti.

Useampaan osaan jaetut pihat ovat robottileikkurille yksinkertaisia nurmikkoalueita monimutkaisempia hallita. Siirtymät eri alueiden välillä vaativat suunnittelua sekä kaapelien huolellista asennusta. Joissain robottileikkurimalleissa on mahdollista rajata leikattavia alueita myös GPS:n ja mobiilisovelluksen avulla, jolloin tarve rajakaapelille pienenee tai katoaa kokonaan.

Robottileikkurin asennus itse on helppoa

Robottiruohonleikkurin asennus itse on helppoa. Asennus kannattaa aloittaa latausaseman paikan valinnasta. Latausaseman sijoituspaikkaa valitessa tulee huomioida leikkurimallin omat ohjeistukset, tontin muoto ja pistorasian sijainti.

Kun latausaseman paikka on valittu, voidaan lähteä rajaamaan leikkuualuetta rajakaapelin avulla. Kaapeli voidaan asentaa pinta-asennuksena tai sille kaivettuun uraan. Uran kaivaminen käy helposti trimmerin tai reunaleikkuukoneen avulla. Lisätietoa rajakaapelin asennuksesta löydät leikkurin pakkauksen mukana tulevasta käyttöohjeesta. Voit myös katsoa ohjeet robottileikkurin asennukseen oheisesta videosta.

Vianhaku kun robotti ei toimi?

Rajakaapelitesteri on nopea ja helppo apuri rikkoutuneen kaapelin määrittämiseen, jolloin viallisen kaapelin korjaaminen sujuu kätevästi. Erikseen ostettava rajalangan korjaussarja sisältää kaikki tarvikkeet vioittuneen tai katkenneen kaapelinpätkän korjaamiseen.

Robottileikkurin huolto sekä puhdistaminen

Robottiruohonleikkuri ja sen latausasema kannattaa puhdistaa säännöllisesti toiminnallisuuden säilyttämiseksi. Leikkurin puhdistaminen on helppoa, eikä vaadi erikoisvälineitä. Kytke leikkuri pois päältä ja käännä laite ylösalaisin. Poista ruohopaakut käsin ja käytä sitten tiskiharjaa pienemmän silpun poistamiseen. Osa leikkureista kestää juoksevaa vettä, eli ne voidaan puhdistaa myös puutarhaletkua apuna käyttäen.

Aloita latausaseman puhdistus irrottamalla se pistorasiasta. Puhdista asema irtoroskista ja pyyhi sen pinta kostella liinalla. Mikäli latausasema kestää juoksevaa vettä, voit pestä sen myös puutarhaletkulla. Latausasemalle on suositeltavaa hankkia katos, joka suojaa latausasemaa ja leikkuria sateelta ja paahteelta.

Kuten perinteisissä ruohonleikkureissa, myös robottiruohonleikkureissa terät kuluvat käytössä. Eri leikkureille on saatavilla varateriä, joiden vaihtaminen on yksinkertaista ja nopeaa.