Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi! Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi!
Kaikki artikkelit

Kesäretki polkupyörällä

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 14.6.2023.

(Päivitetty 14.6.2023)

Minä poljen, sinä ohjaat, niin kuin tanssi matka käy... Ainakaan lapsuudessa mummolaan pyöräillessä ei taivaalla näkynyt edes sitä pilvenhattaraa, mutta joskus fillaroidessa sääolosuhteet voivat yllättää. Lue Motonetin parhaat vinkit onnistuneeseen koko perheen pyöräretkeen, ja valmistaudu huolella, jotta voit matkalla vain nauttia!

Pyöräillessä pyörien pitää pyöriä! Tarkista ajoissa kaikkien osallistujien ajopelien kunto, ja hoida tarvittaessa rengas- ja muu huolto. Tärkeimmät huoltotoimenpiteet löydät napakkana pakettina tästä artikkelista.

Silmäile sääennuste ja huolehdi, että jokaisella polkijalla on sään mukainen varustus. Joskus sade tai kova tuuli voi kuitenkin yllättää, ja sen varalta on syytä miettiä myös niiltä suojautumista muuttuvissa olosuhteissa.

Kesällä on samoin syytä pitää kirkkaana mielessä auringolta suojautuminen. Laadukkaan pyöräilykypärän lippa suojaa myös silmiä, mutta sen lisäksi aurinko- tai ajolasit ovat oiva varuste, sillä ne varjelevat silmiä UV-säteilyn ohella myös itikoilta ja muilta ilmassa lentäviltä sarveiskalvon satuttajilta.

Suunnittele reitti etukäteen niin, että kaikki matkaan lähtijät myös jaksavat iloisin mielin maaliin asti. Retkeen on syytä valmistautua huolellisella ruoka- ja juomatankkauksella jo kotona, mutta perille pääsyäkin tärkeämpää ovat usein kunnon tauot ja reilut taukoeväät… Varustele siis reppusi tai pyörälaukkusi sopivilla naposteltavilla ja juomilla. Joskus makkarapaketti ja -tikkukin voi olla tarpeen, jos oikein mainio pysähdyspaikka kohdalle osuu.

Iloisen mielen ohella tärkeintä on tietenkin turvallisuus. Kevyen liikenteen väylien käyttö on usein viisainta, jos reitti sen suinkin sallii. Kunnon kypärä on itsestäänselvyys, mutta muista napata mukaan myös pyörien lukot. Usein seikkailun varrelle osuu vaikka mitä mielenkiintoista bongattavaa, joten on hyvä varautua myös siihen, että pyörät voi tarpeen vaatiessa jättää turvallisesti lukittuna matkan jatkumista odottelemaan. Mukaan pakatut pyörän pumppu, renkaan paikkausvälineet ja kevyt huoltolaukku ovat myös pelastaneet monta retkeä ja varmistaneet, että tien päälle on polkaistu nopeasti takaisin pikku haaverin jälkeenkin.

Kuljeta helposti ja vaivattomasti

Motonetista löydät kattavan valikoiman polkupyöränkuljetustelineitä kaikkiin kuljetustarpeisiin. Voit tutustua valikoimaan täältä.