Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kaikki artikkelit

Perämoottorin huolto-opas

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 26.9.2023.

(Päivitetty 26.9.2023)

Opas perämoottorin syyshuoltoon

Perämoottorin huolellinen syyshuolto takaa veneen voimanpesälle huolettomampia kilometrejä ja pidempää käyttöikää. Pienten perämoottoreiden huoltaminen on varsin helppoa ihan kotikonstein. Mitään erikoisempia työvälineitä ei välttämättä tarvita, vaan ihan perustyökaluilla pärjää jo pitkälle. Moottoreiden välillä on eroja, joten ennen töiden aloittamista kannattaa kaivaa oman moottorin ohjekirja esille ja kurkata sieltä tarkemmat huolto-ohjeet.

Kalastus- ja mökkiveneiden pienet perämoottorit jäävät kauden jälkeen helposti oman onnensa nojaan odottelemaan seuraavia seikkailuja varaston perälle. Perämoottorin huolellinen syyshuolto takaa veneen voimapesälle paljon huolettomia käyttövuosia. Huolellisen huoltamisen avulla on mahdollista säästää myös selvää rahaa. Huollon laiminlyönnit saattavat rikkoa moottorista kalliitakin osia ja moottorin käyttöikä lyhenee.

Pienten perämoottoreiden huoltaminen on varsin helppoa kotikonstein ja erikoisia työvälineitä ei tarvita, vaan perustyökaluilla pärjää jo pitkälle. Tyypillisiä työkaluja perämoottorin syyshuollossa ovat erilaiset lenkkiavaimet, ruuvimeisselit, hylsysarjat ja sytytystulpan avain.

Ohjeet perämoottorin syyshuollon tekemiseen

Katso oheisesta videosta ohjeet syyshuoltoon. Eri moottorivalmistajien välillä saattaa olla eroja joissakin toiminnoissa. Lisäksi oikeat huolto-osat ja nesteet on tarkistettava moottorin käyttöohjeesta.

Apua perämoottorin huoltoon ja oikeiden tuotteiden löytymiseen voit kysyä Motonetin henkilökunnalta. Tarkista omien huolto-osien saatavuus Motonetin tavaratalossa asiakaspalvelijalta tai verkkosivujen varaosahausta.

Alla olevasta videosta voit tutustua perämoottorin keväthuoltoon, erityisesti jos syksyinen huolto jäi edellisellä sesongilla tekemättä!