Motonet logo

Kirjaudu sisään

Kassalle

Kaikki artikkelit

Kiväärin patruunat & Haulikon patruunat

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 30.3.2023.

(Päivitetty 15.8.2023)

Tiesitkö, että voit ostaa patruunoita Motonet-tavarataloista? Valikoimistamme löydät mm. Sakon, Norman ja Lapuan patruunoita rata-ammuntaan ja metsästykseen.

Kiväärin patruunat

Sako

Sako täytti vuonna 2021 jo komeat 100 vuotta. Sakon ensimmäinen vuosisata on nostanut yrityksen yhdeksi maailman arvostetuimmaksi aseiden ja patruunoiden valmistajaksi. Sakon valikoimista löydät tarvitsemasi ammunnan harjoitteluun ja metsästykseen.

Tutustu Sakon patruunavalikoimaan ja pakkausten värikoodien selityksiin.

Sakon patruunat jakautuvat neljään kategoriaan

Nopeasti aukeavalla luodilla varustetut patruunat on merkattu punaisella tunnistevärillä. Ne sopivat pienriistalle ja pienpetojen metsästykseen myös pidemmälle matkalle. Tähän kategoriaan kuuluvat Gamehead-patruunat.

Kontrolloidusti aukeavalla luodilla varustetut patruunat on merkattu sinisellä tunnistevärillä. Kontrolloidusti aukeavat patruunat sopivat hyvin suuremmalle riistalle, kuten esimerkiksi kauris, peura, hirvi sekä karhu. Patruunoiden pysäytysvoima on optimoitu tämän kokoluokan eläimille. Tähän sarjaan kuuluvat Deerhead-, Hammerhead- ja Super Hammerhead -patruunat.

Kontrolloidusti aukeavaa sarjaa yhdistää luodin bondattu ydin. Bondatun ytimen ansiosta luodilla on erittäin tehokas shokkivaikutus, korkea jäämäpaino sekä parempi kestävyys luuosumissa. Bondatulla ytimellä tarkoitetaan valmistustapaa, jossa luodin vaippa ja ydin on liitetty yhteen.

Sakon Aki Suvilahti kertoo bondatun luodin eduista:

Monoliittiset-sarjan patruunat tarjoavat samat hyvät ominaisuudet kuin kontrolloidusti aukeavat. Monoliittiset-sarjan patruunoiden luodeissa ei ole kuitenkaan käytetty lyijyä, kuten perinteisissä luodeissa, ja tämän sarjan pakkaukset tunnistat vihreästä tunnisteväristä. Sarjaan kuuluvat Dangerous Game solid, Powerhead-, Powerhead II sekä Powerhead Blade -patruunat. Target-sarjan patruunat on tarkoitettu rata-ammuntaan, linnustukseen ja sekä turkiseläinten pyyntiin. Target-sarjan patruunat tunnistaa paketin harmaasta tunnisteväristä. Tähän sarjaan kuuluvat Sako TRG precision- ja Speedhead-patruunat. Näiden patruunoiden lisäksi Sakon valikoimista löytyy myös kokovaippaluodeilla varustettu Sako Range joka soveltuu niin rata-ammuntaan kuin myös linnustukseen.

Norma

Norman lähes 120 vuoden kokemus patruunoiden valmistuksesta näkyy tuotteiden tinkimättömässä laadussa sekä intohimoisessa ja jatkuvassa tuotekehityksestä. Norma-patruunat soveltuvat hyvin myös suomalaisen metsästäjän käyttöön, sillä tuotteiden kehitys ja valmistus tapahtuu Ruotsissa Åmotforsin tehtaalla.Tutustu Normaan ja patruunoiden valmistusprosessiin:

Norma Jaktmach

Loistava valinta rata-ammuntaan ja linnustukseen. Jaktmach-panokset toimivat myös hyvin yhteen Norma-metsästyspanosten kanssa, mikä helpottaa aseen kalibrointia rata- ja metsästyspanosten välillä.

Norma Oryx

Perinteinen lyijyä sisältävä metsästyspatruuna. Oryx-patruunoiden bondatun luodin ansiosta patruunalla saavutetaan erittäin suuri haavakanava sekä luodin jäämäpaino. Myös luodin tarkkuus on erinomainen.

Norma Ecostrike

Lyijytön vaihtoehto metsästyspatruunaksi. Ecostrike-luodissa lyijy on korvattu kuparilla ja nikkelillä, minkä ansiosta luodin jäämäpaino on erittäin korkea ja sen ballistiset ominaisuudet ovat erinomaiset.

Lapua

Puhuttaessa laadukkaista patruunoista Lapua nousee monissa vertailuissa maailman kärkikastiin. Lapua on tullut tunnetuksi metsästäjille, rata-ampujille sekä viranomaiskäyttöön suunnitelluista tuotteistaan, joiden tarkkuus ja ominaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa.

Lapua FJM Full Metal Jacket

Rata-ammuntaan ja linnustukseen soveltuva kokovaippaluoti. Luodin osumatarkkuus on aivan omaa luokkaansa. Sen ansiosta pystyt ampumaan tasaisia laukauksia kerta toisensa jälkeen.

Lapua Mega

Perinteinen lyijyä sisältävä metsästyspatruuna. Mega-patruunoiden luodin ydin on bondattu mekaanisesti messinkiseen vaippaan ja siksi luoti pysyy hyvin kasassa osuessaan.

Lapua Naturalis

Luoti on tunnettu erityisen hyvästä laajenemisestaan ja luuosumankin jälkeen jopa 100 % jäämäpainostaan. Luonnollisesti myös luodin ballistiset ominaisuudet ovat loistavat. Naturalis-patruunoissa on markkinoiden paras suorituskyky hitailla, mutta myös jopa 900 m/s nopeuksilla ja ne ovat voittaneet useita lyijyttömien luotien vertailuja. Naturalis-luodit on valmistettu puhtaasta kuparista.

Kiväärin patruunat

Haulikon patruunat

Haulikon patruunat

Norma

Motonet-tavarataloista löydät laajan kattauksen Norma-haulikonpanoksia ammunnan harjoitteluun ja metsästykseen.

Norma Steel Max ® haulikon Skeet ja Trap panokset sopivat hyvin ratalajien harjoitteluun. Taulukon avulla valitset sopivimmat panokset eri riistalajeille.