Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi! Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi!
Kaikki artikkelit

Grillin puhdistamisen opas

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 20.2.2024.

(Päivitetty 21.3.2024)

Grillin puhdistus

Grilli olisi syytä puhdistaa jo siinä vaiheessa, kun grillauskausi syksyllä päättyy. Jos se jää tekemättä, voi grillin kunto keväällä yllättää. Likaisenkin grillin saa kuitenkin putsattua lähes uuden veroiseksi, kun on oikeat välineet ja pesuaineet. Huolehtimalla grillin puhtaudesta grillauskokemus paranee ja grillin käyttöikä pitenee.

Helppo tapa tehdä ensipuhdistus on säätää tyhjä grilli kuumaksi heti käytön jälkeen, jolloin grillauslika palaa pois ja irtonainen palanut lika irtoaa helposti grilliharjalla ritilöiltä. Jos grilli pitää puhdistaa perusteellisemmin myös muilta pinnoilta, on se turvallisinta tehdä, kun grilli on viileä.

Ulkopintojen puhdistaminen

Suihkuta ulkopinnoille tarkoitukseen sopivaa puhdistusainetta ja pyyhi pinnat kuiviksi ja puhtaiksi liinalla. Voit käyttää puhdistamiseen myös siihen tarkoitettua grillinpuhdistusliinaa.

Grillin sisäosien puhdistaminen

Grillin sisäpuoliset pinnat saat puhtaiksi suihkuttamalla niihin puhdistusainetta ja hankaamalla lian irti grilliharjalla. Grillin sisäpuolelle kertynyt rasvan ja lian yhdistelmä voi olla tiukassa, mutta sen saa helposti irti kaapimella.

Aloita ritilöiden ja parilan puhdistaminen suihkuttamalla niihin ritilänpuhdistusainetta. Irrota lika huolellisesti käyttämällä puhdistussientä, grilliharjaa tai kaavinta apuna.

Puhdista myös polttimien suojat ja vaihda tarvittaessa puhkiruostuneet osat uusiin. Puhdista polttimet puhdistusaineella ja pehmeällä harjalla. Kerää lopuksi irtolika pois grillin valuma-astiasta.

Aseta osat takaisin paikoilleen ja varmista, että kaikki liitännät ovat kunnolla kiinni. Kuumenna tyhjä grilli lopuksi puhdistamisen jälkeen. Näin varmistat, ettei grillin sisäpuolelle jää bakteereita tai jäämiä puhdistusaineesta.

Jos kuitenkin päätät hankkia uuden grilllin, löydät kattavan valikoiman erilaisia grillejä valikoimastamme. Tutustu grillien monipuoliseen valikoimaan tästä Grillit