Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!Kanta-asiakas hyödynnä ostoedut!
Kaikki artikkelit

Täydellinen flank steak grillissä

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 22.3.2023.

(Päivitetty 18.12.2023)

Näin valmistat täydellisen flank steakin grillissä!

Flank steak eli naudan kuve on helppo ja nopea grillattava. Se on myös edullisempi vaihtoehto esim. naudanfileelle – ja monen mielestä jopa paljon maukkaampikin. Videolla Meri-Tuuli Väntsi näyttää, miten kaasugrilliin tehdään epäsuoran lämmön paikka ja miten flank steak grillataan. Lihan lisukkeeksi tehdään vielä maukas tomaattisalsa.

Resepti:

• 1 flank steak 800 g

• mausterubia, tai

• suolaa & mustapippuria

Valmistus:

1. Ota flank steak huoneen lämpöön siksi aikaa, kun valmistelet grillin.

2. Kuivaa lihan pinta ja mausta joko mausterubilla tai suolalla. Jos et käytä rubia, sivele pinta kevyesti rypsiöljyllä.

3. Laita liha grilliin suoraan lämpöön lähelle lämmönlähdettä. Paahda ruskeaksi, käännä ja paista toiseltakin puolelta. Kääri liha folioon lepäämään, tarkista sisälämpötila ja kypsennä tarvittaessa lisää epäsuorassa lämmössä.

4. Suikaloi levännyt flank steak poikkisyin 0,5–1 cm viipaleiksi. Aseta viipaleet vadille ja ota maistiainen – viimeistele tarvittaessa sormisuolalla. Tarjoa salsan kera.

Lisää herkullisia reseptejä ja hyviä vinkkejä grillaukseen löydät Roastmaster-grillikirjasta.