Motonet logo
Tavaratalot

Kirjaudu
Kirjaudu sisään
Ostoskori
Kassalle
Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi! Kanta-asiakas, muista hyödyntää ostoetusi!
Kaikki artikkelit

Fiksut ratkaisut energiansäästöön

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 30.9.2022.

(Päivitetty 4.1.2024)

Energian hintatasosta riippumatta jokainen meistä varmasti haluaa tarkastella omaa kulutuskäyttäytymistään. Jo muutamilla järkevillä valinnoilla voi säästää roimasti euroja vuositasolla. Tiedämme, mistä puhumme. Olemme nimittäin tarttuneet toimeen Motonet-tavarataloissa muun muassa vähentämällä valaistusta ja laskemalla sisälämpötilaa. Lue lisää tämän tekstin lopusta löytyvästä linkistä!

Klapit räiskymään

Sähkön hinnan laukatessa ennustamattoman rajusti moni tarttuu perinteiseen, suomalaiseen lämmitysratkaisuun eli puuhun. Oikein sytytetty, kuiva polttopuu tuottaakin tehokkaasti lämpöä, ja muutamilla näppärillä lisäratkaisuilla siitä saatavaa hyötyä voidaan entisestään parantaa.

Kamiinapuhallin puhkuu lämpöä

Hienosta nimestään huolimatta oskilloiva kamiinapuhallin on itse asiassa varsin simppeli vempele: aseta se vain sopivan lämmönlähteen kuten kamiinan tai puuhellan päälle, ja anna fysiikan hoitaa loput. Lämpöenergian vaikutuksesta kamiinapuhaltimen lavat lähtevät pyörimään ja levittävät lämmintä ilmaa tehokkaasti huoneeseen. Erillistä sähkövirtaa tai akkua et siis tarvitse.

Tehot irti etäohjauksesta

Huoneilman lämpötilaa voit säätää myös etänä. Esimerkiksi kotona satunnaisesti käytettävän työhuoneen lämmitystä voit ohjata näppärästi wifi-yhteyden avulla, ja säätää lämmön jo valmiiksi mieleiseksesi silloin, kun sille on tarvetta. Myös mökillä etäohjauksesta on paljon iloa, kun voit aloittaa lämmityksen hyvissä ajoin jo vaikkapa autoa viikonloppuretkeä varten pakkaillessa.

Aggregaatti pahimman varalle

Älypistorasian avulla eri laitteiden sähkönkulutusta on helppo seurata ja säätää. Oikein tiukan paikan kuten myrskyn aiheuttaman sähkökatkon kohdalle osuessa oma aggregaatti hieroo sähköä niihin kaikkein kriittisimpiin sähkölaitteisiin.

Tutki ja tiivistä ennen kuin lämmität

Energiatehokkaiden lämmönlähteiden ohella myös mahdollisten lämpövuotojen havaitseminen ja tilkitseminen voi parantaa asumismukavuutta merkittävästi ja säästää myös euroja. Lämpötilatunnistimen avulla lämmönvuotokohteet on helppo havaita ja suunnitella korjaustoimenpiteitä. Ja ilman mittariakin on helppo huomata, jos vaikkapa ikkunoiden ja ovien tiivisteet repsottavat.

Valitse tiivisteen oikea paksuus ja profiili

Tällaiset kohteet on helppoa ja nopeaa laittaa kuntoon ihan omatoimisesti nykyaikaisten, juuri kyseiseen tarkoituksen profiloitujen ja tarrakiinnitteisten tiivistenauhojen avulla. Uretaanivaahto on taas oiva apu silloin, kun huomaat vuotokohdan esimerkiksi kynnyksen alla tai ovenkarmin ja seinän välissä.

Motonet on mukana energiansäästötalkoissa, lue lisää toteutetuista toimenpiteistä ja tuloksista.