Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 030 621 20 (8 senttiä / minuutti) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 10-18.
Motonetin venemessut 2021
Koska venemessuille ei näinä poikkeusaikoina ole mahdollista mennä, päätimme koota omat virtuaaliset venemessut. Näillä sivuilla sinulla on mahdollisuus valmistautua veneilykauteen suoraan kotisohvalta käsin.
Messuohjelma
Valmistaudu vesille!
Tärkeimpiä tuotteita ja hyviä vinkkejä veneilykauteen 2021
KLIKKAA JA LUE LISÄÄ »
Viileille kevätvesille!
Parhaat niksit ja tuotetärpit kalastukseen ja kylmillä vesillä liikkumiseen!
KLIKKAA JA LUE LISÄÄ »
Kohti kesää!
Vinkkejä veneen varusteluun ja muuhun kesäkivaan
KLIKKAA JA LUE LISÄÄ »
Valmistaudu vesille!
Veneilykausi 2021 on aivan nurkan takana ja kohta on aika kaivaa oma menopeli pressun alta. Talvi jättää aina omat jälkensä, ja vene kannattaakin tarkistaa ja huoltaa valmiiksi kesän kyyteja varten. Me Motonetissa olemme menossa mukana ja autamme mielellämme sinua aloittamaan onnistuneen veneilykauden. Tältä sivulta löydät tärkeimpiä tuotteita ja hyviä vinkkejä omaan veneilykauteen valmistautumiseen turvallisuutta unohtamatta.
Veneen keväthuoltokausi lähestyy
Vaativan veneilijän valinta on Quicksilver!
Vuodesta 1950 lähtien veneilijät ovat luottaneet Quicksilver-tuotemerkkiin etsiessään laadukkaita veneiden osia, lisävarusteita ja moottorin huoltotuotteita. Quicksilver on markkinoiden luotetuimpia tuotemerkkejä, eikä ihme. Yritys on toiminut alalla ja yli 60 vuotta ja kerännyt ympärilleen uskollisen asiakaskunnan.

Quicksilver tutkii ja suunnittelee tuotteensa harvinaisen tarkasti alan muihin toimijoihin verrattuna. Yritys panostaa vahvasti myös tuotteiden testaukseen. Moottoreiden testaamiseen ja analysoimiseen onkin kulutettu miljoonia työtunteja vuosien varrella.

Quicksilver-tuotteet eivät tuo veneilijälle vain suorituskykyä ja suojaa, vaan myös mielenrauhaa.

Tarkista moottoriisi sopivat Quicksilver-voiteluaineet ja -tilavuudet tästä! (pdf) »Vinkit vaihteistoöljyn vaihtoon!
Perämoottoreiden ja vetolaitteiden vaihteistot toimivat vaikeissa olosuhteissa veden alla. Vaihteistoöljy onkin syytä vaihtaa vuosittain, mielellään heti syksyllä veneen noston jälkeen, siltä varalta, että vaihteistokoteloon on päässyt vettä kauden aikana.

Mikäli vettä on päässyt vaihteistokoteloon, kannattaa vaihteiston kunto tarkastuttaa asiantuntevassa huoltoliikkeessä. Vaihteistokotelossa oleva vesi voi aiheuttaa laakerien ennenaikaisen vian, tai jäätyessään vahingoittaa vaihteistoa.

Vaihteistoöljyn vaihto kotikonstein (pdf) »

Näillä tuotteilla onnistut

Puhtaamman veneilyn puolesta!
Parhaat Star brite -tuotteet veneen puhdistukseen ja suojaamiseen
Star brite -tuotteet valmistetaan uusinta teknologiaa hyödyntäen parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tuotteet tehdään mahdollisimman luontoystävällisellä tavalla ja monet niistä ovatkin biohajoavia. Jokainen Star brite -tuote käy läpi tiukat testit, jotta se täyttää Star briten asettamat standardit.

Videot:

1. Esittelyvideo veneen puhdistusaineista »

2. Esittelyvideo venevahoista ja -suoja-aineista »

3. Esittelyvideo alumiiniveneen puhdistus- ja suoja-aineista »
Näillä pidät veneen priimakunnossa


Suojaa veneesi pohja kasvustolta
Antifouling-maalit ovat veneen pohjaan levitettäviä maaleja, joiden tarkoituksena on ehkäistä kasvustojen muodostumista. Veneen pohjaan kiinnittynyt kasvusto hidastaa veneen nopeutta ja lisää polttoaineenkulutusta. Veneeseen on suositeltavaa levittää uusi kerros antifouling-maalia vuosittain aina veneilykauden alkaessa, jotta riittävä suoja säilyy.

Hempelin veneenhoito-oppaasta löydät ohjeita veneen pohjan maalaamisen lisäksi myös muuhun veneen maalaamiseen ja hoitoon.

Kurkkaa tästä Hempelin veneenhoito-opas (pdf) »


Vinkkejä veneen pohjan maalaukseen »

  • LÄMPÖTILA JA KOSTEUS
  • Ulkona maalatessa kannattaa kiinnittää huomiota säähän, sillä lämpötila ja ilmankosteus vaikuttavat maalin kuivumisaikaan. Maalaamisen voi yleensä aloittaa ulkolämpötilan noustessa yli +5 asteen, mutta maalaukseen sopiva lämpötila kannattaa kuitenkin aina tarkistaa valitusta maalipurkista.
  • TYÖTURVALLISUUS
  • Ennen työn aloittamista on varmistettava oikea suojavarustus. Kun käsitellään liuotinohenteisia maaleja, on suositeltavaa käyttää suojavaatetusta, -käsineitä ja hengityssuojainta.
  • POHJAN PESU
  • Mikäli maalipinta on säilynyt edellisen kauden jäljiltä ehjänä, puhdistus aloitetaan pesemällä veneen pohja kauttaaltaan veneenpesuaineella ja makealla vedellä. Poista irtonainen maali ja anna pinnan kuivua. Vahingoittunut pinta on tasoitettava ja eristettävä primerilla ennen antifouling-maalin levitystä.
  • VESILINJAN TEIPPAAMINEN
  • Vesilinja kannattaa rajata maalarinteipillä ennen maalausta. Näin varmistetaan siisti ja suora maalisauma vesilinjan yläpuolelle. Teippi kannattaa poistaa heti maalauksen valmistuttua, jolloin se irtoaa helpommin.
  • MAALAAMINEN
  • Levitä kaksi kerrosta antifouling-maalia. Sopivia työvälineitä maalin levittämiseen ovat esimerkiksi lyhytnukkainen tela sekä maalisivellin. Mahdollisimman leveä ja laadukas sivellin varmistaa hyvän lopputuloksen.
Tästä maalia pintaan


Tarkista veneesi turvallisuusvarusteet
Pelastusliivi on veneilijän tärkein varuste!
Paukkuliivit ovat aktiiviveneilijöiden suosiossa keveytensä vuoksi. Silti vain päälle puettu pelastusliivi pelastaa. Testaa paukkuliivien kunto keväisin ja kipparina katso, että kaikilla matkustajilla on oikeankokoiset pelastusliivit päällään ennen kun vene irtoaa laiturista. Pienille lapsille suositellaan paukkuliivien sijaan perinteisiä pelastusliivejä, jotka kääntävät lapsen kasvot vedessä ylöspäin. Pelastusliivien haararemmin käyttö on tärkeää, jotta tiukan paikan tullen liivi pysyy päällä. Suosittelemme pelastusliivejä myös laivakoirille ja venekissoille.
Lähde: Meripelastusseura ry.
Katso täältä Meripelastusseuran ohjeet paukkuliivien testaamiseen »


Oheisesta linkistä pääset katsomaan miten teet Meripelastusseuran 24 h paukkuliivitestin ja varmistat, että omat paukkuliivisi ovat kunnossa ja valmiina kauden seikkailuihin. Motonet tavarataloista ja verkkokaupasta löydät tarvittavat varaosat yleisimpien paukkuliivimallien huoltoon. Motonetin henkilökunta auttaa mielellään löytämään sinun paukkuliivisi sopivat varaosat.
Navigare Necesse Est. Naviquest -tuoteperhe on syntynyt veneilijöiden tarpeesta hinta-laatusuhteeltaan erinomaisille veneilyvarusteille. Naviquest-tuotteet on suunniteltu kestämään ankarimmatkin olosuhteet vesillä. Paukkuliivien jokainen yksityiskohta on mietitty huolella käyttäjää ajatellen.Hädässä merkinantovälineet tunnetaan
Kumpi valita? Pyrotekninen vai elektroninen hätämerkinantoväline?
Markkinoilla on saatavilla perinteisten pyroteknisten hätämerkinantovälineiden lisäksi myös elektronisia LED-soihtuja. Huviveneiden katsastussäädökset sallivat kummankin mallin veneen turvallisuusvarustukseen riippuen katsastusluokasta. Vaikka omaa venettä ei katsastettaisikaan, turvallisuusvarusteisiin kannattaa siitäkin huolimatta panostaa.

Hätämerkinantovälineet kannattaa sijoittaa veneessä aina siten, että onnettomuustilanteen sattuessa ne ovat helposti saatavilla. Pyrotekniset välineet on syytä suojata kosteudelta vesitiiviiseen rakettisäiliöön. Hätämerkinantovälineiden käyttöön kannattaa perehtyä myös aina ennalta, jotta niitä osaa käyttää tosipaikan tullen oikein.

Lue lisää hätämerkinantovälineiden eroista »

Keskeisin ero elektronisten ja pyroteknisten hätämerkinantovälineiden välillä on näkyvyys: Pyrotekninen soihtu palaa huomattavasti kirkkaammin kuin elektroninen. Hätäraketti puolestaan nousee korkealle taivaalle ja näkyy kauas. Elektronisen hätäsoihdun etuna on toimintavarmuus: Ne ovat vesitiiviitä ja niiden paloaika täysillä paristoilla on tuntikausia, kun taas pyroteknisten välineiden paloaika on lähempänä minuuttia. Elektroninen soihtu on lisäksi turvallisempi, kuin kuumalla liekillä palava pyrotekninen väline.


Pyrotekniset tuotteet:
Elektroniset tuotteet:
Viileille kevätvesille!
Innokkaimmat vesilläliikkujat suuntaavat vesille heti, kun jäät ovat lähteneet. Tältä sivulta löydät hyviä tuotteita ja vinkkejä kalastukseen sekä kylmillä vesillä liikkumiseen! Motonetin valikoimista löydät muun muassa huippulaadukkaat ja järkihintaiset Mtx Fishing -kuivapuvut, jotka pitävät sinut kuivana ja lämpimänä niin veneessä kuin tarvittaessa vedessäkin.
Miksi kuivapuku?
Pukeutuminen kylmille vesille
Kuivapuku on tekninen kuoriasu, joka suojaa käyttäjäänsä vedeltä ja tuulelta. Puku on valmistettu täysin vedenpitävistä materiaaleista. Kuivapuvuissa käytettävä kangas on suunniteltu pitämään vesi ulkopuolella ja päästämään vesihöyry lävitseen. Näin käyttäjä pysyy kuivana samalla, kun epämiellyttävä hiki höyrystyy kankaan läpi ulkoilmaan. Laadukkaan kankaan lisäksi kuivapukujen täydellisen vesitiiveyden varmistavat vedenpitäviksi teipatut saumat, vesitiiviit vetoketjut sekä neopreenimansetit.

Kuivapuku on 100 % vesitiivis, joten sen ansiosta pysyy kuivana, vaikka joutuisi vedenvaraan tai putoaisi jäihin. Selviytymismahdollisuudet veden varaan joutuessa paranevat huomattavasti kuivapuvun kanssa. Vesi nimittäin kylmettää kehoa jopa 25 kertaa nopeammin kuin ilma!

Kuivapuku toimii uloimpana vaatekerroksena, joten puvun alle tulee aina pukea lämmittävä vaatekerros. Vaatekerrasto valitaan aina olosuhteiden sekä käyttöaktiviteetin mukaan. Kuivapuvun käyttömukavuus paranee huomattavasti, kun lämmittävinä vaatekerroksina käytetään kosteutta siirtäviä aluskerrastoja, eli niin sanottuja teknisiä alusasuja. Tällöin ihmisen tuottama kosteus siirtyy iholta ulompaan vaatekerrastoon ja iho pysyy miellyttävän kuivana. Aluskerrastojen ollessa hengittäviä ja elastisia toiminta kuivapuvun ei rajoitu missään olosuhteissa.

Avovesiaikaan tulee paukkuliivit olla aina puettuina kuivapuvun päälle. Paukkuliivit tehostavat kellumista vedessä ja kääntävät ihmisen oikeaan kellumisasentoon. Jäällä liikkuessa kuivapuvun kanssa ei ole suotavaa käyttää paukkuliivejä, vaan panostaa laadukkaisiin jäänaskaleihin, joiden avulla jäistä nouseminen onnistuu vaivatta.

Parasta päähän ja vesille!
Polarisoivat Wataya-aurinkolasit
Wataya-aurinkolasit on suunniteltu nimensä mukaisesti kalastukseen ja kalastajille, mutta ne sopivat yhtä hyvin myös autoiluun, veneilyyn kuin yleiskäyttöönkin.
Ajatuksena oli luoda käytännölliset ja juuri tarkoitukseensa sopivat aurinkolasit, joihin jokaisella olisi kuitenkin varaa.

Eipä niiden hyvästä ulkonäöstäkään varmasti haittaa ole. Mallistosta löytyykin suurimmalle osalle hyvin sopivat mallit ja linssivaihtoehtojakin on varmasti riittävästi. Tervetuloa sovittamaan!

Mistä polarisoinnissa on kyse? »Tavallisesti aurinkolasit hankitaan pelkästään ulkonäön ja hinnan perusteella – tai puhtaasti heräteostoksena. Harva on perehtynyt siihen, mitä ominaisuuksia ja eroavaisuuksia aurinkolasien välillä on, ja miten ne vaikuttavat käytännössä. Esimerkiksi, mitä polarisointi aurinkolaseissa tarkoittaa, ja mitä hyötyä tästä ominaisuudesta edes on.

Aurinkolasien tärkein tehtävä on suojata silmiä haitalliselta UV-säteilyltä sekä tietysti parantaa ja helpottaa näkyvyyttä kirkkaassa auringonvalossa.

Polarisoivat linssit poistavat normaalin häikäisyn lisäksi myös vaakasuorienpintojen heijastuksia, joita syntyy vedenpinnasta, lumesta tai vaikka kosteasta tiestä. Polarisoivissa aurinkolaseissa on kalvo, joka päästää lävitseen vain pystytasossa värähtelevää valoa. Tämän ominaisuuden ansiosta kontrasti paranee, värit ovat kirkkaammat ja ympäristön muodot ja yksityiskohdat on helpompi erottaa. Polarisoivat aurinkolasit sopivatkin erityisen hyvin kalastukseen ja veneilyyn.

Lasien avulla näkee paremmin pinnan tuntumassa olevat kivet, viehettä seuraavat kalat sekä vedenpohjan. Näkyvyyteen vaikuttaa merkittävästi käytettävän linssin väri sekä tietysti veden kirkkaus.
Linssien eri värit eivät ole pelkästään muotioikkuja, vaan värillä on oikeasti väliä.

Eriväriset linssit eivät ole pelkästään muotioikkuja, vaan niille on ihan oikea käyttötarkoitus. Hyvin tumman harmaat ja peililinssit päästävät hyvin vähän valoa linssin läpi, joten ne soveltuvat parhaiten kirkkaalle auringonpaisteelle. Keltaiset linssit ovat vastaavasti parhaimmillaan matalalta paistavassa valossa tai pilvisellä kelillä. Kesäillat ovat keltaisten linssien ominta aikaa. Tällöin kontrastit ovat vahvoja ja silmä tarvitsee riittävästi valoa nähdäkseen hyvin. Paras yleislinssi on kuitenkin ruskea. Se toimii erinomaisesti niin hämärässä kuin täydessä auringonpaisteessa.

Vapatelineissä on varaa mistä valita
Suomessa myydään asukaslukuun suhteutettuna valtavat määrät vapatelineitä. Tuhansien vesistöjen maassa veneitä löytyy joka lähtöön, ja iso osa veneilijöistä harrastaa myös kalastusta – ainakin silloin tällöin. Hyvä vapateline on edullinen vakuutus välineillesi. Se auttaa pitämään pitkät ja herkästi vaurioituvat vavat poissa tieltä silloin, kun niitä ei tarvita.
Motonetin valikoimasta löydät monenlaisia vapatelineitä jokaiseen makuun. Kaidekiinnitettävät mallit ovat suosituimpia niiden liikuteltavuuden ja säädeltävyyden ansiosta. Jos et tarvitse telinettä, se on helppo ja nopea poistaa. Veneen rakenteisiin upotettavat vapaputket ovat huomaamattomia mutta tyylikkäitä isommissa veneissä, eikä niiden olemassaolosta tarvitse murehtia muutoin kuin silloin, kun niitä tarvitsee.
Motonetista löytyy myös vapatelineitä useamman vavan varastointiin. Ne soveltuvat yhtä lailla veneisiin, kuin vaikkapa varaston seinälle tai kattoon.

Uusimpina tulokkaina telinerintamalla ovat niin sanotut yhdellä kädellä irrotettavat vapatelineet. Kalan napatessa vapa irtoaa yhdellä ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä, jolloin kalaan saadaan välitön kontakti ilman turhia kurotteluja ja vapautussalpojen aukaisuja.
Kun varustat veneesi oikeanlaisilla vapatelineillä, lisäät myös turvallisuutta. Lattiapintaa vapautuu, kun kalavehkeitä ei tarvitse enää säilyttää veneen laidalla kasassa. Näin liikkuminen veneessä on helpompaa, kun jokaista askelta ei tarvitse varoa.
Kohti kesää!
Kesä on vesilläliikkujan parasta aikaa! Tältä sivulta löydät muutamia tuotteita ja vinkkejä veneen varusteluun ja muuhun kesäkivaan. Kannattaa tutustua muun muassa Lowrancen uusiin huippulaadukkaisiin laitteisiin, Quicksilverin äärimmäisen suorituskykyisiin kumiveneisiin sekä Marinerin väkivahvoihin ja taloudellisiin perämoottoreihin. Mikäli sinulla herää kysymyksiä me Motonetissa autamme mielellämme.
Pysy kartalla – Lowrance-kaikuluotaimet ja -yhdistelmälaitteet
Lowrance on yksi maailman johtavista vene-elektroniikan valmistajista. Yritys on suunnitellut laadukkaita kaikuluotaimia ja karttaplottereita jo yli 60 vuotta. Lowrancen laitteet helpottavat niin kalastusta kuin veneilyäkin tehokkaan suorituskykynsä ja monipuolisten tekniikoidensa ansiosta. Näiden avulla kartoitat tuntemattomat vedet ja löydät parhaat kalastuspaikat!
Lowrance Hook Reveal
HOOK Reveal -sarjan laitteet helpottavat kalastusta ja veneilyä tehokkaan suorituskykynsä ja monipuolisten kaikuluotaustekniikoidensa avulla. HOOK Reveal -sarjasta löytyy automaattisesti säätyvän kaikuluotaimen ja SideScan- ja DownScan Imaging™ -tekniikoiden lisäksi nyt myös FishReveal™-toiminto, joka helpottaa kalojen havaitsemista hyödyntämällä Lowrance CHIRP -luotaimen ja DownScan Imaging™ -tekniikoita yhdellä näytöllä. HOOK Reveal -sarja tarjoaa myös reaaliaikaisen Genesis Live -kartoituksen, jonka avulla löydät parhaat kalastuspaikat ja kartoitat tuntemattomat vedet reaaliajassa. Voit luodata ja tallentaa omaa karttaa suoraan C-MAP-karttakortin päälle tai tyhjälle muistikortille.

Kiinnostuitko? Lue lisää HOOK Reveal -sarjasta »HOOK Reveal on todella helppokäyttöinen ja monipuolinen kaikuluotain/karttaplotteri kalastukseen sekä kaikenlaiseen veneilyyn ja navigointiin. HOOK Revealin SolarMAX™-näyttö tarjoaa kirkkaan ja helposti tulkittavan kuvan kaikissa olosuhteissa ja jopa suorassa auringonpaisteessa. HOOK Reveal tarjoaa käyttöösi tiedot, joita hyödyntämällä veneilysi vesillä on turvallista ja nautinnollista. Voit tarkkailla helposti samalta näytöltä karttaa, syvyyslukemia, sijaintitietoja, akkujännitettä ja veneen muita kriittisiä tietoja, joten saat nopean katsauksen vallitsevasta tilanteesta.

Automaattisesti säätyvän HOOK Reveal -luotaimen ansiosta voit keskittyä nyt entistä paremmin kalastamiseen ja veneen hallintaan ja käyttää vähemmän aikaa säätöjen tekemiseen. Laite säätää automaattisesti asetuksia muuttuvien olosuhteiden mukaan ja takaa siten aina parhaan mahdollisen luotainkuvan. HOOK Reveal sarjaa on saatavilla kahdella eri anturivaihtoehdolla:

Lowrance® Tripleshot™ 3-in-1 – kaikuanturi sopii täydellisesti kalastajalle, joka haluaa kaikki toiminnot kätevästi yhdessä kaikuanturissa. Se sisältää laajakulmaisen korkeataajuisen CHIRP-luotaimen sekä erittäin tarkat kuvat kalojen piilopaikoista tarjoavat SideScan-, DownScan Imaging™ ja FishReveal™ -tekniikat.

Lowrance® 83/200 HDI -anturi sopii täydellisesti kalastajalle, joka haluaa parhaat näkymät veneen alle, jopa todella syvissä vesissä. Anturissa on tehokas ja hyväksi todettu Lowrancen® keski/korkea CHIRP-taajuus sekä DownScan Imaging™ ja FishReveal™ -tekniikat.

Lowrance Elite FS – täydellinen elektroniikkajärjestelmä jokaiseen veneeseen
Uusi Lowrance FS tarjoaa Sinulle entistä helpompaa kalastusta sekä mahdollisuuden käyttää kaikkia Lowrancen mullistavimpia kaikuluotaustekniikoita, kuten Active Target™ live – luotainta, Active Imaging™ 3-in-1-kaikuanturia sekä FishReveal™-kohdetarkkailua. Lowrance Elite FS tuo nyt mukanaan ensimmäistä kertaa Elite-sarjaan täysin tuetun NMEA2000-verkon lisäksi myös Ethernet-verkon, joka mahdollistaa monipuolisen verkotettavuuden ja lisävarusteiden liitettävyyden laitteeseen. Voit hallita ja liittää Elite FS laitteeseesi mm. autopilotin, keulasähkömoottorin, tutkan, VHF-puhelimen, SonicHub®2-äänentoistojärjestelmän sekä seurata veneesi moottoritietoja.

Lue lisää Lowrance Elite FS -järjestelmästä »Uudessa monikosketusnäytöllisessä Elite FS laitteessa on Lowrancen tuttu ja helppokäyttöinen käyttöliittymä. Lowrance Elite FS:n kirkas ja korkearesoluutioinen näyttö on parasta, mitä tähän mennessä on Elite-sarjassa nähty. Heijastamattomalla pinnoitteelle varustettu litteä lasinäyttö tarjoaa erinomaisen näkyvyyden kaikissa olosuhteissa.

Lowrance Elite FS on luotu helpottamaan ja tehostamaan kaikuluotausta entisestään. Siinä on FishReveal™ -kohdetarkkailu, sisäänrakennettu Genesis Live -kartoitus, tuet Active Target™ live -luotaimelle sekä erittäin tarkalle Active Imaging™-anturille sekä monia muita ominaisuuksia, joiden ansiosta kalastaminen vesillä on entistä helpompaa. Kun Elite FS -laitteeseen liittää Active Target™ live -luotaimen, voi seurata erittäin tarkkaa ja yksityiskohtaista vedenalaista näkymää täysin reaaliajassa. Active Target™ live -luotaimen avulla näet pinnan alla kulkevan vieheesi, sitä seurailevat kalat ja niiden reaktiot. Active Target™ live -luotain vie kalastuksen nyt täysin ennenäkemättömälle tasolle!

Lowrance Elite FS -laitteen mukana toimitettavan Active Imaging™ 3-in-1 -kaikuanturin avulla (CHIRP, SideScan ja DownScan) näet erittäin selkeää ja huipputarkkaa kuvaa kaloista ja rakenteista pidemmällä kantamalla, kuin mikään muu rakenteita kuvaava tekniikka tarjoaa. Anturissa on mukana myös vain Lowrancen laitteista löytyvä Fishreveal™ -toiminto, joka yhdistää CHIRP- ja DownScan Imaging™ -luotaustekniikoiden parhaat puolet yhdeksi näkymäksi ja helpottaa sinua terottamaan kalan pohjanrakanteiden seasta.

Lowrance Elite FS tarjoaa käyttöösi tiedot, joita hyödyntämällä veneilysi vesillä on helppoa ja turvallista. Voit tarkkailla ja hallita helposti samalta näytöltä esimerkiksi karttaa, autopilottia, syvyyslukemia, sijaintitietoja, akkujännitettä sekä veneen muita kriittisiä tietoja, joten saat aina nopean katsauksen vallitsevasta tilanteesta. Lowrance Elite FS -laitteessa on myös ohjelmoitava pikanäppäin, jonka avulla voit valita tärkeimmän toimintosi tai näkymäsi helposti ja nopeasti. Helppokäyttöinen ja vaivattomasti asennettava Lowrance Elite FS vastaa kaikkia nykypäivän vene-elektroniikalle asetettuja vaatimuksia, olitpa sitten huviveneilijä tai vakavasti harrastukseesi suhtautuva kalastaja.

Suorituskykyinen Elite FS tarjoaa myös entistä tehokkaammat navigointiominaisuudet, sillä siinä on C-MAP Easy Routing + Navionics® Autorouting ja reaaliaikainen Genesis Live -kartoitus. Sisäänrakennetun reaaliaikaisen Genesis Live -kartoitustoiminnon avulla voit myös luoda itse omia karttoja suosikkikalastuspaikoistasi tai järvestä, josta ei ole olemassa yksityiskohtaista karttaa. Voit nauhoittaa omia entistä tarkempia karttoja, joissa ääriviivat esitetään jopa 15 cm tarkkuudella reaaliajassa kaikuluotaimesi näytöllä. Nauhoituksia voidaan luoda olemassa olevan C-MAP-karttatiedon päälle tai tyhjälle muistikortille.

Vinkkejä sopivan laitteen valintaan
Kun olet hankkimassa itsellesi kaikuluotainta tai yhdistelmälaitetta, kiinnitä huomiota erityisesti näihin asioihin:
NÄYTÖN KOKO
Jos laitetta käytetään sekä kaikuluotaimena että karttaplotterina samaan aikaan, näytön on hyvä olla riittävän suuri. Suurempi näyttö esittää paremmin kaikuluotaimen tuottaman informaation veden alta, mikä on esim. kalastajille erityisen tärkeää. Isommalla näytöllä saa myös kerralla näkyviin laajempaa kuvaa kartasta ja ympäröivästä alueesta. Tämä helpottaa varsinkin navigointia. Kannattaa huomioida, että näytön koko määrittelee suuresti myös laitteen hintaan.
KAIKULUOTAIMEN OMINAISUUDET
Kaikuluotaimen anturi ja sen tuottama tieto vaikuttavat myös vahvasti laitteen hintatasoon. Veneilijälle useimmiten riittää, kunhan kaikuluotaimesta selviää syvyystieto. Mökkikalastajalle taas kelpaa suurpiirteisempi vedenalainen kuva, josta on tunnistettavissa suurempia kaloja ja kalaparvia. Vaativa kalastaja taas saattaa haluta tarkempaa tietoa laajalta alueelta ja jopa valokuvantarkkaa kuvaa veden alta. Laitteiden mukana toimitetaan usein peräpeiliin asennettava anturi, mutta joihinkin laitteisiin on saatavana myös pohjan läpi ja pohjan sisäpuolelle asennettavia anturivaihtoehtoja.
MUUT OMINAISUUDET
Karttaplotterit ja kaikuluotaimet sisältävät erilaisia lisäominaisuuksia laitteen tason mukaan. Osa tukee vain omia kartta- ja luotaustoimintoja, mutta toisiin laitteisiin voidaan integroida esimerkiksi moottorilta saatavia tietoja ja muita veneen elektronisia laitteita ja hyödyntää niiden tuottamaa tietoa.
KARTTAKORTIT
Motonetin valikoimasta löydät Navionics- ja C-MAP-merkkisiä karttakortteja. Karttakortteja on saatavilla pienemmille ja suuremmille vesialueille. Jotkin laitteet tukevat tietyille karttakorteille joitakin lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi Lowrancen Genesis Live -kartoitus.Luotettavat Mariner-perämoottorit vain Motonetista!
Mariner-perämoottorit ovat huippunykyaikaisia, monipuolisia, hiljaisia ja pienikulutuksisia nelitahtiperämoottoreita. Nämä veneilijän todelliset luottokaverit kuljettavat turvallisesti vesille ja takaisin olosuhteista riippumatta ja vuodesta toiseen – jopa viiden vuoden takuulla*. Huolto- ja takuupalveluista vastaa koko maan kattava Mercury Marine -huoltoverkosto 93 huoltopisteen voimin.

Sähkömoottorien aatelia – Motorguide
Silloin kun tarvitset äärimmäisen luotettavaa, vahvaa ja hiljaista moottoria vesille, valintasi on Motorguide. Sähkömoottorit ovat helppokäyttöisiä ja varmoja valintoja voimanlähteeksi niin kalastusveneisiin, soutuveneisiin tai vaikkapa purjeveneeseen apumoottoriksi. Motorguide sähkömoottorit valmistetaan Yhdysvalloissa.

Sähkömoottorin valinta poikkeaa perinteisen polttomoottoriperämoottorin valinnasta siten, että tuttujen hevosvoimien sijaan työntövoima ilmoitetaan kilogrammoina. Yleissääntönä voidaan sanoa, että tarvitaan 0,9 kg työntövoimaa jokaista veneen kokonaispainon (vene, polttoaine, matkustajat, varusteet jne.) 45 kg kohden. Jos liikut usein vahvoissa virtauksissa tai tuulisissa olosuhteissa, lisää työntövoimaa 4,5 kg.

Keulamoottorin valinnassa lisäksi kannattaa varmistua oikeasta rikipituudesta. Mittaa keulan yläreunasta (mihin moottori on kiinnitetty) vesirajaan. Lisää siihen 50 cm. Akselin pituuden pitäisi olla vähintään sama kuin näiden summa.


Kesän kruunaa Quicksilver
Markkinoiden kuumimmat kumiveneet!
KUMIVENEET ovat paljon enemmän kuin pelkkiä leluja tai kuljetusveneitä. Ne ovat täydellinen valinta, kun kaipaa kannettavaa ja edullista hauskanpitoa. Nopeasti käyttöönotettavat ja talteen laitettavat Quicksilver-kumiveneet mahtuvat helposti auton peräkonttiin tai veneen säilytyslokeroon kannettavuutensa ja kevyen rakenteensa ansiosta. Quicksilver on täydellinen venevalinta niille, jotka tarvitset esimerkiksi hyvän yhteysveneen laivasta rantaan tai kevyen, ketterän ja edullisen veneen perheretkille järvellä tai rantavesissä. Saatavilla on eri venekokoja eri tarkoituksiin, joten valikoimasta löytyy varmasti juuri sopiva vaihtoehto. Motonetin valikoimassa olevissa malleissa on ilmapohja ja -köli, jotka antavat veneelle paremman suorituskyvyn ja suuntavakauden.
Veneilykuvasto 2021

Motonetin uusi veneilykuvasto on ilmestynyt!
Kokosimme veneilyn parhaat palat taas yksiin kansiin!
Tuoreimpien tuotteiden lisäksi veneilykuvaston sivuilta löytyy myös hyödyllistä infoa niin uusille kuin vanhoillekin veneilijöille.
Klikkaa ja katso »Messutuotteet
|
|
|
|
|
|
|
|

Quicksilver-Quickare-bensiinin-lisaaine-355-ml

Quicksilver Quickare bensiinin lisäaine 355 ml

38-00000

Quicksilver QUICKARE (no:1), 355 ml, pidentää bensiinin elinikää käyttökauden...

17,90€
Quicksilver-Quickleen-polttoainejarjestelman-puhdistusaine-355-ml

Quicksilver Quickleen polttoainejärjestelmän puhdistusaine 355 ml

38-00001

Quicksilver QUICKLEEN (no: 2), 355 ml, puhdistaa polttoainejärjestelmän...

19,90€
Quicksilver-Quickstor-bensiinin-sailontaaine-355-ml

Quicksilver Quickstor bensiinin säilöntäaine 355 ml

38-00002

Quicksilver QUICKSTOR (no: 3), 355 ml. Bensiinin säilöntäaine, säilöö...

19,90€
Quicksilver-Premium-vaihteistooljy-237-ml

Quicksilver Premium vaihteistoöljy 237 ml

50-00699

Quicksilver Premium -vaihteistoöljy/Gear Lube 237 ml, suunniteltu toimimaan...

9,99€
Quicksilver-Premium-vaihteistooljy-1-l

Quicksilver Premium vaihteistoöljy 1 l

50-00700

Quicksilver Premium -vaihteistoöljy/Gear Lube 1 litra, suunniteltu toimimaan...

15,90€
Quicksilver-High-Performance-vaihteistooljy-1-l

Quicksilver High Performance vaihteistoöljy 1 l

50-00701

Quicksilver High Performance -vaihteistoöljy 1 litra, suunniteltu toimimaan...

22,90€
Quicksilver-moottorioljy-10W-30-1-l

Quicksilver moottoriöljy 10W-30 1 l

50-00702

Quicksilver 10W30 -moottoriöljy 1 litra, ensisijainen moottoriöljy...

12,90€
Quicksilver-moottorioljy-10W-30-4-l

Quicksilver moottoriöljy 10W-30 4 l

50-00703

Quicksilver 10W30 -moottoriöljy 4 litraa, ensisijainen moottoriöljy...

39,90€
Quicksilver-vaihteistooljypumppu

Quicksilver vaihteistoöljypumppu

50-00706

1 litran pulloon sopiva Quicksilver-vaihdeöljypumppu. Soveltuu perä- ja...

9,99€
Quicksilver-2-4-C-vesivaseliini-227-g

Quicksilver 2-4-C vesivaseliini 227 g

50-00707

Korkealaatuinen ja monikäyttöinen voiteluaine, joka kestää äärimäistä kitkaa,...

9,99€
Quicksilver-trimmimoottorin-ja-ohjaustehostimen-oljy-237-ml

Quicksilver trimmimoottorin ja ohjaustehostimen öljy 237 ml

50-01176

Quicksilver trimmimoottorin ja ohjaustehostimen öljy käytettäväksi kaikissa...

9,99€
Quicksilver-trimmimoottorin-ja-ohjaustehostimen-oljy-946-ml

Quicksilver trimmimoottorin ja ohjaustehostimen öljy 946 ml

50-01177

Quicksilver trimmimoottorin ja ohjaustehostimen öljy käytettäväksi kaikissa...

13,90€
Quicksilver-moottorioljy-25W-40-4-l

Quicksilver moottoriöljy 25W-40 4 l

50-01184

Quicksilver moottoriöljy 25W-40 on ensiluokkainen mineraaliöljy...

39,90€
Quicksilver-moottorioljy-25W-40-1-l

Quicksilver moottoriöljy 25W-40 1 l

50-01185

Quicksilver moottoriöljy 25W-40 on ensiluokkainen mineraaliöljy...

12,90€
Quicksilver-moottorioljy-15W-40-diesel-4-l

Quicksilver moottoriöljy 15W-40 diesel 4 l

50-01186

Quicksilver moottoriöljy 15W-40 on ensiluokkainen mineraaliöljy...

39,90€
Quicksilver-Quickguard-dieselin-lisaaine-946-ml

Quicksilver Quickguard dieselin lisäaine 946 ml

50-01188

Quicksilver Quickguard dieselin lisäaine puhdistaa polttoainejärjestelmän,...

16,90€
Quicksilver-Corrosion-Guard-kausisailytysaine-312-g

Quicksilver Corrosion Guard kausisäilytysaine 312 g

50-01189

Quicksilver ensiluokkainen kausisäilytysaine suojaa moottoriasi korroosiolta...

9,99€
Quicksilver-Storage-Seal-Fogging-Oil-moottorin-kausisailytysoljy-340-g

Quicksilver Storage Seal Fogging Oil moottorin kausisäilytysöljy 340 g

50-01190

Quicksilver ensiluokkainen sumutettava kausisäiltysöljy suihkepullossa suojaa...

12,90€
Quicksilver-Premium-TC-W3-kaksitahtioljy-1L

Quicksilver Premium TC-W3 kaksitahtiöljy 1L

59-00217

Quicksilver Premium TC-W3 kaksitahtiöljy 1 litra, voitelee vaativissakin...

13,90€
Quicksilver-Premium-TC-W3-kaksitahtioljy-4L

Quicksilver Premium TC-W3 kaksitahtiöljy 4L

59-00218

Quicksilver Premium TC-W3 kaksitahtiöljy 4 litraa, voitelee vaativissakin...

39,90€
Quicksilver-DFI-Optimax-kaksitahtioljy-4L

Quicksilver DFI Optimax kaksitahtiöljy 4L

59-00219

Quicksilver DFI Optimax kaksitahtiöljy 4 litraa

59,90€
Ursuit-MTX-Fishing-20-kuivapuku

Ursuit MTX Fishing 2.0 kuivapuku

55-11243

Ursuit MTX 2.0 -kuivapuku on suunniteltu monipuoliseen kalastamiseen ja...

Alk. 849,00€
Tarjous
Stealth-QR1-vapateline-Multi-Mount-yleiskiinnikkeella

Stealth QR1 vapateline Multi-Mount yleiskiinnikkeellä

55-09363

Stealth QR1 Quick Release Rod Holder mahdollistaa vastaiskut koskematta...

19,90€
(norm. 24,90€)
Stealth-QR2-vapateline-Multi-Mount-yleiskiinnikkeella

Stealth QR2 vapateline Multi-Mount yleiskiinnikkeellä

55-09364

Stealth QR2 on suunniteltu isommille vavoille ja vahvemmille kalalajeille....

29,90€
Patriot-vapateline

Patriot vapateline

38-5061

Patriot Combo -vapateline - Jokaisen mökkiläisen perustyökalu uisteluun! •...

9,99€
Roster-vapaputki-RST

Roster vapaputki RST

56-5149

Säädettävä vapateline, pituus 250 mm. • Helppo kiinnitys ja kallistuksen...

29,90€
Patriot-Fighter-vapateline

Patriot Fighter vapateline

56-8662

Vahva sekä tukeva vapateline Patriotilta! • Kaide- ja tasokiinnitys • Helppo...

19,90€
Wataya-Cool-Eye-polarisoivat-aurinkolasit-ruskea-linssi

Wataya Cool Eye polarisoivat aurinkolasit ruskea linssi

55-10915

Trendikkäät Wataya CoolEye aurinkolasit ruskeilla polarisoivilla linsseillä....

19,90€
Wataya-Cool-Eye-polarisoivat-aurinkolasit-harmaa-linssi

Wataya Cool Eye polarisoivat aurinkolasit harmaa linssi

55-10916

Trendikkäät Wataya CoolEye aurinkolasit harmailla polarisoivilla linsseillä....

19,90€
Wataya-Smooth-polarisoivat-aurinkolasit-keltainen-linssi

Wataya Smooth polarisoivat aurinkolasit keltainen linssi

55-10917

Trendikkäät Wataya Smooth aurinkolasit keltaisilla polarisoivilla linsseillä....

19,90€
Wataya-Smooth-polarisoivat-aurinkolasit-harmaa-linssi

Wataya Smooth polarisoivat aurinkolasit harmaa linssi

55-10918

Trendikkäät Wataya Smooth aurinkolasit harmailla polarisoivilla linsseillä....

19,90€
Wataya-Speed-polarisoivat-aurinkolasit-sininen-peililinssi

Wataya Speed polarisoivat aurinkolasit sininen peililinssi

55-10919

Trendikkäät Wataya Speed aurinkolasit sinisillä polarisoivilla...

19,90€
Wataya-Smooth-polarisoivat-aurinkolasit-punainen-peililinssi

Wataya Smooth polarisoivat aurinkolasit punainen peililinssi

55-10920

Trendikkäät Wataya Speed aurinkolasit punaisilla polarisoivilla...

19,90€
Motonet käyttää verkkosivuillaan evästeitä jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Ostoskori on tyhjä