Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 11-18.

Veneen keväthuolto

Pese vene Star brite -veneenpesuaineella, joka on tehty lasikuitu- ja metallipintojen sekä maalattujen pintojen puhdistukseen. Pesun jälkeen näet ongelmallisen likaiset kohdat veneen pinnassa. Vesirajan keltaisuuden puhdistamista varten käytä Star brite Hull Cleaneria. Näkin kannat saat poistettua veneen pohjasta näkinpoistoaineella, joka irrottaa näkit hankaamatta.

Ongelmakohtien poiston jälkeen vahaa ja kiillota vene Star briten Marine Polish -venekiillokkeella. Vain yksi käsittely riittää. Voit käyttää myös kestävämpiä vahoja, jotka sisältävät Star briten patentoimaa PTEF-lisäainetta. Kaikki Star briten vahat ja kiillokkeet sisältävät myös UV-suojan. Vahatessa lämpötilan pitää olla vähintään +10 °C ja veneen rungon pitää olla talven kosteuden jäljiltä kuiva, jotta pintaan saadaan paras mahdollinen kiilto ja suoja. Käytä pakoputken ja nokivalumien puhdistamiseen nokivalumien puhdistusainetta, joka poistaa valumat hankaamatta. Alumiiniveneille löydät omat pesuaineet ja kiillokkeet Star briten valikoimasta.

Star brite on kehittänyt tiikille oman tuotesarjan, jolla saat tiikkiset kannet uuden veroisiksi poistamalla harmauden ja muun lian. Pilssin onkaloiden puhdistamiseen valikoimassa on pesuaine, joka puhdistaa pilssin ja poistaa pahat hajut veneellä ajettaessa. Tarkista kuomusta ja veneen sisätiloista, ettei niissä ole mustia homepilkkuja. Homeenpoistoaineella saat homeen pois helposti ja vaivattomasti niin pressuista, vinyylistä kuin sisustusmateriaaleistakin.

Linnun jätökset ja muun lian peset kuomuista pois Star briten kuomunpuhdistusspraylla, minkä jälkeen kuomut kannattaa kyllästää Star briten kyllästysspraylla, joka sisältää homeenehkäisy- ja hoitoainetta. Karhennetut kannet on vaikea saada puhtaaksi, mutta Star brite Deck Cleaner puhdistaa karhennetut pinnat helposti ja jättää PTEF-suojan, joka ei ole liukas.

Vinyylipenkit puhdistat Vinyl Cleanerilla. Yksi käsittely riittää puhdistamiseen ja jättämään penkkeihin suojaavan kalvon.

Star briten valikoimasta löydät kaikki tarvitsemasi aineet veneen hoitoon ja kunnostukseen.

Muista myös veneen katsastus

Kausihuoltoon sopivia tuotteita

Peramoottorin-siirtokarry-max50kg

Perämoottorin siirtokärry

29,90€
Star-brite-kausisailytysneste--73-vihrea-378-L

Kestää pakkasta -73 °C Suojaa juoma-/ lämmitysvesijärjestelmät ja vesi...

29,90€
Star-brite-kausisailytysneste--46-punainen-378-L

- Kestää pakkasta -46 °C - Suojaa juoma-/lämmitysvesijärjestelmät ja vesi...

14,90€
Motox-EMGLC300-vesivaseliini-400g

MMG-vesivaseliini. Käyttökohteille joihin voi päästä vettä kuten veneet,...

6,99€
Huuhtelulaite-peramoottorille

Jäähdytysjärjestelmän makeavesihuuhteluun. Kiinnittyy jäähdytysveden...

4,99€
Star-brite-Star-Tron-bensiinin-lisaaine-250-ml

Maailman ensimmäinen bensiinin lisäaine joka perustuu luonnossa esiintyville...

19,90€
Star-brite-Star-Tron-dieselin-lisaaine-250-ml

Dieseltankissa, jossa on ylimääräistä ilmatilaa, lämpötilanmuutokset...

24,90€
Motox-Marine-pohjan-puhdistusaine-3-L

Motox Marine pohjan puhdistusaine on tehokas puhdistusaine levän, homeen,...

16,90€
Universal-Stone-yleispuhdistusaine-650g

Universal Stone on yleispuhdistusaine, joka puhdistaa, kiillottaa sekä suojaa...

24,90€
RVS-Marine-gear-oil-GL5-250-ml

RVS-vaihteistoöljy on RVS-tribokeraamia sisältävä korkealaatuinen ja tehokas...

14,90€
Kosteudenpoistaja-Maxi-Plus

Bolaseca Maxi Plus kosteudenpoistaja / kosteudensyöjä, voidaan käyttää koko...

9,99€
Kosteudenpoistaja

Bolaseca TOP -kosteudenpoistaja / -kosteudensyöjä, voidaan käyttää koko...

5,99€
Kosteudentorjuja-1-kg

Sisältää hiekantapaista materiaalia, joka imee itseensä jopa 70 % oman...

11,90€
Penkin-suoja-50-x-50-x-35-cm

Yleismallinen venetuolien istuinpäällinen. Suojaa auringonsäteilyltä, lialta...

17,90€
Veneen-suojapeite

Veneen suojapeite, suojaa venettä auringolta ja pölyltä. Valmistusmateriaali...

Alk. 37,90€

Perämoottorin huolto

Perämoottorin säännöllinen huolto takaa huolettomat merimailit. Huolto olisi syytä tehdä aina veneilykauden jälkeen syksyllä, mutta viimeistään keväällä ennen uuden veneilykauden aloitusta.

 

Avaa moottorista poistopultti sekä täyttöpultti ja tarkista pulttien tiivisteet. Jos tiivisteet ovat kuluneet, vaihda ne, ettei vesi pääse peräkoteloon. Vaihteistoöljy vaihdetaan peräkotelon alapuolella olevasta reiästä. Kaiken öljyn tultua ulos laita yläpultti kiinni, kiinnitä vasta sen jälkeen alapultti.

Vaihda samalla polttoainesuodatin, jotta polttoainesyötössä ei tule ongelmia. Rasvanipat kannattaa käydä läpi vesivaseliinilla, jotta moottori toimii ohjatessa herkästi. Tarkista myös sytytystulpat, tulpanjohdot sekä tulpanhatut.

Lisää tämän jälkeen uusi vaihteistoöljy. Hyvä valinta on esimerkiksi Star brite 80W-90 -vaihteistoöljy, joka täyttää OEM-vaatimukset.

Jos veneilykauden loputtua syksyllä on polttoainetta jäänyt tankkiin eikä polttoaineeseen ole laitettu säilytysainetta, on polttoaineeseen syytä lisätä Star tron -lisäainetta, joka entisöi vanhan polttoaineen ja poistaa talven aikana tulleen kosteuden. Lisäaine sopii kaksi- ja nelitahtimoottoreille, ja myös dieselpolttoaineelle on oma lisäaineensa.

Nelitahtiperämoottoreissa öljynvaihto tehdään moottorin kautta, kuten autoissa. Suositeltava öljy on esimerkiksi puolisynteettinen Star brite Pro Star Premium 10W-30 -öljy.

Sekä kaksi- että nelitahtimoottoreissa kannattaa uusia sinkit, jotka sijaitsevat eri moottorimerkeillä eri paikoissa. Tarkista moottorin ohjekirjasta tarkemmat tiedot. Trimmi- ja hydraaliohjauspumppujen öljyt on myös tarkistettava ja tarvittaessa vaihdettava.

 

Veneen pintojen puhdistus

Pese vene Star brite -veneenpesuaineella, joka on tehty lasikuitu- ja metallipintojen sekä maalattujen pintojen puhdistukseen. Pesun jälkeen näet ongelmallisen likaiset kohdat veneen pinnassa. Vesirajan keltaisuuden puhdistamista varten käytä Star Brite Hull Cleaner, rungon ja vesirajan puhdistusainetta. Näkin kannat saat poistettua veneen pohjasta näkinpoistoaineella, joka irrottaa näkit hankaamatta. Ongelmakohtien poiston jälkeen vahaa ja kiillota vene Star briten Marine Polish -venekiillokkeella. Vain yksi käsittely riittää.

Voit käyttää myös kestävämpiä vahoja, jotka sisältävät Star briten patentoimaa PTEF-lisäainetta. Kaikki Star briten vahat ja kiillokkeet sisältävät myös UV-suojan. Vahatessa lämpötilan pitää olla vähintään +10 °C ja veneen rungon pitää olla talven kosteuden jäljiltä kuiva, jotta pintaan saadaan paras mahdollinen kiilto ja suoja. Käytä pakoputken ja nokivalumien puhdistamiseen nokivalumien puhdistusainetta, joka poistaa valumat hankaamatta. Alumiiniveneille löydät omat pesuaineet ja kiillokkeet Star briten valikoimasta. Star brite on kehittänyt tiikille oman tuotesarjan, jolla saat tiikkiset kannet uuden veroisiksi poistamalla harmauden ja muun lian.

Pilssin onkaloiden puhdistamiseen valikoimassa on pesuaine, joka puhdistaa pilssin ja poistaa pahat hajut veneellä ajettaessa. Tarkista kuomusta ja veneen sisätiloista, ettei niissä ole mustia homepilkkuja. Homeenpoistoaineella saat homeen pois helposti ja vaivattomasti niin pressuista, vinyylistä kuin sisustusmateriaaleistakin.

Linnun jätökset ja muun lian peset kuomuista pois Star briten kuomunpuhdistusspraylla, minkä jälkeen kuomut kannattaa kyllästää Star briten kyllästysspraylla, joka sisältää homeenehkäisy- ja hoitoainetta. Karhennetut kannet on vaikea saada puhtaaksi, mutta Star brite Deck Cleaner, karhean kannen pesuaine puhdistaa karhennetut pinnat helposti ja jättää PTEF-suojan, joka ei ole liukas. Vinyylipenkit puhdistat Vinyl Cleaner, vinyylin kiillotus ja käsittelyaineella. Yksi käsittely riittää puhdistamiseen ja jättämään penkkeihin suojaavan kalvon.

Ultimate Xtreme Clean on puhdistus- ja rasvanpoistoaine kaikille pinnoille. Tuote on kehitetty poistamaan rasvatahroja ja muuta vaikeasti poistettavaa likaa veneestä. Sopii vinyylille, lasikuidulle, muoville, kumille, metallille ja monille muille materiaaleille. Star briten valikoimasta löydät kaikki tarvitsemasi aineet veneen hoitoon ja kunnostukseen.


Purjeveneiden Antifouling-maalit

Alumiiniveneiden antifouling-maalit

Lasikuituveneiden antifouling-maalit

Puuveneiden antifouling-maalit

Muista myös veneen katsastus

Ostoskori on tyhjä