Verkkokaupan toimituskulut
alkaen 1€!
(Matkahuolto Lähellä-paketti ja Postipaketti)
Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 11-18.

Lähdetkö autolla talvilomareissulle?

Hiihtolomareissulle on mukava lähteä omalla autolla, rauhassa ja omien aikataulujen mukaan. Varmista sujuva ajo, varustaudu vahingon varalle ja lisää takapenkkiläistenkin viihtymistä. Motonetista löydät helposti ja nopeasti kaikki tarvitsemasi varusteet ja tarvikkeet, lasinpesunesteestä apukäynnistimiin ja tablettien niskatukitelineisiin.

Talviautoilun tarkistuslista

1. Renkaat, myös mahdollinen vararengas, tutustu Motonetin talvirengasvalikoimaan

  • Ilmanpaineet – katso valmistajan suositukset käyttöohjekirjasta ja ota huomioon lämpötilan vaikutus! Kovilla pakkasilla ilmanpaine laskee, joten tarkista ilmanpaineet ehdottomasti, mikäli paine on tarkistettu syksyllä lämpimään aikaan.
  • Urasyvyydet – minimissään 3,0 mm mitattuna renkaan pääurien kohdalta, suositus 6,0 mm.
  • Nastat – heiluva nasta ei pure jäähän. Jos nastoista puuttuu merkittävä osa, ovat renkaat vaihtokuntoiset, vaikka kulutuspintaa olisikin vielä jäljellä.
  • Auton käsikirjasta, kuinka renkaan paikkausvälineitä tai vaihtotyökaluja käytetään.

2. Pyyhkimen sulkien kunto, vaihda tai vaihdata huonokuntoiset sulat Motomaatilla.

3. Öljyn, tuulilasin pesunesteen ja jäähdytinnesteen tasot, lisää tai lisäytä Motomaatissa tarvittaessa. Varmista myös nesteiden pakkasenkestävyys. Lue lisää moottoriöljyn lisäämisestä täältä.

4. Valojen toimivuus, vaihda tai vaihdata rikkinäiset polttimot Motomaatilla. Tutustu ajovalopolttimoiden valintaoppaaseen.

5.  Akun kunto/ikä: Akun varaustila voidaan selvittää tarkistamalla jännite, mutta akun kunto pitää tarkistaa akkutesterillä. Testauksen jälkeen voidaan suorittaa tarvittavat lataus-, kunnostus- ja ylläpitotoimenpiteet. Akun käyttöikä vaihtelee tapauskohtaisesti. Normaalissa käytössä henkilöauton akun käyttöikä on noin 5–6 vuotta. Tutustu käynnistysakkujen valintaoppaaseen.

Varmista ajoneuvon akun kunto

Kun starttaus heikkenee, on akku jo heikoilla. Akkuongelmia ja automatkojen keskeytymisiä aiheuttavat nykyaikaisten autojen runsas ja paljon sähköä kuluttava tekniikka, kuten sivupeilien, lasien, penkkien- ja ratinlämmittimet, moottorinohjausjärjestelmä, navigaattori, autosoitin, puhelimien autolaturit sekä muut lisälaitteet.

Akun kunto pitää tarkistaa akkutesterillä, testerivalikoimaan voit tutustua tästä. Akun kunnon voit testauttaa myös Motomaatissa. Testauksen jälkeen voidaan suorittaa tarvittavat lataus-, kunnostus- ja ylläpitotoimenpiteet.  Onkin hyvä ladata akku täyteen ennen matkaa. Tutustu akkulaturivalikoimaan tästä.

Apukäynnistimet ja käynnistyskaapelit löydät täältä.
 

 

Onko kaikki tarvittava autossa mukana?

Parhaistakin valmisteluista huolimatta saattaa matkanteko keskeytyä. Siihenkin on hyvä varautua, varsinkin talvella. Lämpimät vaatteet ovat tarpeen, sillä sammuneen auton sisälämpötila laskee hyvin nopeasti. Varautumalla pieniin ongelmiin voit parhaassa tapauksessa päästä jatkamaan matkaa hyvinkin pian. Ja vaikka itselläsi ei ongelmia tulisikaan, voit pelastaa jonkun toisen päivän!

 

Sujuvasti liikkeelle

Käytä lohko-, moottorin- ja sisätilanlämmittimiä: varmistat, että moottori on käynnistettäessä lämmin ja matkustuslämpötila miellyttävä. Motonetin valikoiman sisätilalämmittimiin voit tutustua tästä. Käy silikonipuikolla läpi ovien tiivisteet, estät niiden kiinnijäätymisen. Myös lukkosulaa tai tuulilasin jäänpoistoainetta on hyvä pitää mukana.

 

Mukavaa matkaa

Varaa ajoon riittävästi aikaa ja tee kaikki matkustajat (myös kuljettaja!) huomioon ottava, joustava ajosuunnitelma. Ota matkalle mukaan ajankulua ja viihdykettä niitä kaipaaville, pieni niskatyyny nokoset ottaville sekä kosteuspyyhkeitä ja talouspaperia pienten sotkujen siivoamiseen.

 

Motonet käyttää verkkosivuillaan evästeitä jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Ostoskori on tyhjä