Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 11-18.

Motonet selvitti: Suomalaiset ajavat liian vähäisellä öljymäärällä

Motonetin tuoreen selvityksen mukaan Suomessa monet autoilijat tarkastavat moottoriöljyn määrän joko harvoin tai ei juuri koskaan. Motonet tarkasti Motomaatti-palveluasemallaan yli 1500 auton öljymäärät ja havaitsi, että joka kymmenes autoilija ajoi liian vähäisellä öljymäärällä ja heistä miltei joka toisella määrä oli kriittisellä tasolla. Jos moottorin öljymäärä putoaa liian alhaiseksi ja öljynpaineen merkkivalo syttyy, moottorivaurion todennäköisyys on suuri.

Monasti öljyntarkastus jätetään yksinomaan määräaikaishuollon vastuulle. Joidenkin suositusten mukaan öljyt kannattaa tarkastaa joka kolmannen tankkauksen jälkeen. Auton moottoriin tarkoitetut moottoriöljyt ja määrät on mainittu yleensä omistajan käsikirjassa. Näitä ohjeita on syytä noudattaa. Jos öljyn liian vähäinen määrä aiheuttaa moottorivaurion, ei tehdastakuu korvaa vahinkoa.

Tärkeää on muistaa, ettei uuden moottoriöljyn lisääminen yksistään riitä. Säännöllinen öljyn ja suodattimen vaihto on myös erittäin tärkeää. Moottoriöljy menettää voiteluominaisuuksiaan ja likaantuu kilometrien myötä.

Lue lisää Motomaatista täältä.


Muistilista:

1. Tarkasta öljymäärä säännöllisesti, mielellään joka kolmannen tankkauksen jälkeen.

2. Lisää tarvittaessa öljyä ja varmista, että se on ajoneuvon ohjekirjan mukainen.

3. Öljynpaineen merkkivalon sytyttyä moottorivaurion todennäköisyys on suuri, jos ajamista jatketaan.

Valitse valikosta haluamasi ajoneuvo ja näet mitkä öljyt sopivat valittuun ajoneuvoon:

Valitse ajoneuvo

Ostoskori on tyhjä