Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 08-21, la klo 09-18 ja su klo 12-18

Palkkaa nuori - pelastetaan Suomi!

Motonet on tänäkin vuonna mukana työllistämässä nuoria kesätöihin ympäri Suomen. Yritys osallistuu Nuorille Töitä -projektiin, joka on osa Elinkeinoelämän keskusliiton valtakunnallista kampanjaa. Sen tavoitteena on luoda yli 100 000 uutta työ-, oppisopimus- ja kesätyöpaikkaa tai harjoittelumahdollisuutta.

Motonet työllistää tänä kesänä 160 kesätyöntekijää ympäri Suomen. Kesätyöntekijöiden lisäksi Motonet on vuodesta 2013 alkaen palkannut merkittävän määrän nuorisotakuun piiriin kuuluvia työntekijöitä. Nuoria työntekijöitä on työllistynyt erilaisiin kaupan-alan tehtäviin ja vaativampiin erityisosaamista vaativiin myyjän tehtäviin.

Motonet uskoo vahvasti, että panostamalla nuoriin, heistä kasvaa pitkällä aikavälillä tulevaisuuden osaajia ja ammattilaisia kaupan alalle. Kokemukset hankkeesta ovat olleet rohkaisevia. Motonet haluaa jatkossakin kannustaa nuoria hakemaan onnistumisia työelämästä ja edistää nuorten siirtymistä elämässä eteenpäin työtä tekemällä.

Katso lisää aiheesta:

www.nuorilletoita.fi
www.nuorisotakuu.fi


Nina Pelkonen, Motonet Kuopio

Nuorisotakuu Nina

Kesätyöstä vakityöhön

Aloin hakemaan töitä valmistuttuani autoasentajaksi Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Minulle kävi työnhaun yhteydessä onnekkaasti, sillä Motonet oli ensimmäinen työpaikka johon minut pyydettiin työhaastatteluun ja sain tämän haastattelun myötä myös ensimmäisen kesätyöpaikkani. Nuorisotakuu oli minulle uusi asia, mutta tavaratalo osasi ohjeistaa ja kertoa mitä nuorisotakuu tarkoittaa. Kesän jälkeen minulta kysyttiin halukkuutta jäädä Motonetiin ja näin työsuhteeni vakinaistettiin. Koulutustaustani ja osaamiseni perusteella työskentelen varaosatiskillä, mutta teen lisäksi kaikkia myymälän tehtäviä kuten hyllytystä ja kassatyötä.

 Työkavereilta saa aina tarvittaessa apua

Motonetissa työskentelyn yhteydessä olen oppinut paljon teknisiä asioita varaosista ja öljyistä, mutta myös myymälätoiminta ja asiakaspalvelutyö ovat tulleet tutuiksi ja olen kehittynyt niissäkin huomattavasti viimeisen vuoden aikana. Työporukka on tosi hyvä ja kaikki tulevat keskenään toimeen. Työssä onnistuminen on ollut helppoa koska työkavereilta on saanut aina apua tarvittaessa. Tällä tavoin olen myös oppinut parhaiten uusia asioita. Uusia asioita tulee edelleen vastaan joka päivä ja samanlaisia työpäiviä ei ole ollut. Työnantajana Motonet on turvallinen ja vastuullinen työnantaja. Tulevaisuudessa Motonetin tarjoama varaosamyyjän ammattitutkinto kiinnostaa, jotta osaisin palvella asiakkaita entistä paremmin.

 

 


Niko Holopainen, Motonet Vantaa

Nuorisotakuu Niko

Automekaanikosta varaosamyyjäksi

Valmistuin automekaanikoksi, jonka jälkeen olin puoli vuotta töissä korjaamolla ja tämän jälkeen työpajalla Nurmijärvellä. Sain työpaikan Motonetista kesän alussa ja työsuhteeni vakinaistettiin syksyllä kesätyön päätyttyä.

Automekaanikon koulutus on auttanut varaosamyynnin omaksumista ja autojen varaosat olivat minulle tuotteina tuttuja jo tullessani Motonetiin. Asiakaspalvelutyöstä olen oppinut älyttömän paljon vuoden aikana. Aikaisemmin Motonetin asiakkaana olleena sain nyt aivan uuden näkökulman siihen, mitä varaosamyyntityöskentely on tiskin toisella puolella. Ennen kaikkea työskentely kaupassa on kehittänyt minua sosiaalisesti.

Heti osaksi työyhteisöä

Työhön oli mukava tulla alusta asti, koska työkaverit ottivat minut heti osaksi työyhteisöä. Työnantajana Motonet on ollut hyvä ja joustava. Työssä mielekkäintä on asiakaspalvelu ja se, että pystyy aidosti auttamaan asiakkaita ja löytämään ratkaisuja asiakkaan ongelmiin. Tulevaisuudessa myös sähköinsinöörin opinnot kiinnostavat, mutta tällä hetkellä keskityn täysillä työskentelyyn Motonetissa. Haluan kehittyä myynnin ammattilaiseksi ja Motonet antaa minulle tähän hyvät mahdollisuudet.

 

 

 


Juha Ahola, Motonet Lahti

Nuorisotakuu Juha

Autot sekä työnä että harrastuksena

Valmistuin ajoneuvoasentajaksi ja ennen armeijaa ehdin työskennellä muun muassa rengastyöntekijänä ja ajoneuvoasentajana. Armeijasta kotiuduttuani aloin hakemaan koulutustani vastaavaa työtä ja keväällä jätin hakemuksen Motonetiin kausityöntekijän tehtävään. Minut valittiin määräaikaiseen työsuhteeseen, ja kun Lahden Motoneissa avautui syyskuussa vakituinen työpaikka, otti tavaratalopäällikkö minuun yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani tulla vakinaiseksi työntekijäksi.

Suunnitelmissa erikoistutkinto ja palveluosaamisen parantaminen

Minulle Motonetissa työskentely on luontevaa, koska harrastan vapaa ajalla autojen laittoa ja kiinnostuksen kohteeni liittyvät autoihin. Työskentely Motonetissa on vastannut odotuksiani, töihin on mukava tulla ja työkaverit ovat mukavia. Toivon saavani jatkaa Motonetin työntekijänä myös jatkossa.

Työssä ehdottomasti parasta on asiakaspalvelu: uusien ihmisten tapaaminen on mukavaa. Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluukin asiakaspalveluosaamisen parantaminen. Tykkään myös uusien asioiden oppimisesta, joten kiikarissa on Motonetin varaosamyyjätutkinnon suorittaminen.

 

 

 


Noora Laitinen, Motonet Pori

Nuorisotakuu

Asiakaspalvelu on ominta alaani

Valmistuin nuoriso ja vapaa-ajan ohjaajaksi ja tuolloin en vielä tiennyt mitä haluaisin tehdä isona. Asiakaspalvelu tuntui mukavalta ja luontevalta vaihtoehdolta ja pääsinkin valmistumisen jälkeen töihin Sale-päivittäistavarakauppaan määräaikaisella puolen vuoden työsopimuksella. Työskenneltyäni Salessa puoli vuotta olin entistä varmempi siitä, että asiakaspalvelutyö on sitä mitä haluan tehdä. Muuttaessani Lahdesta Poriin ja aloitin aktiivisen työnhaun Porin seudulta. Tähän aikaan Motonet haki työntekijöitä kesäsesongin ajaksi ja jätin hakemukseni Porin Motonettiin.

Motonetissa työskenteleminen on tiimipelaamista

Motonet valitsi minut ensin kesätyöntekijäksi ja onnistuneen työrupeaman päätteeksi työsuhteeni päätettiin vakinaistaa. Nyt olen ollut Motonetissa töissä kohta vuoden ja olen ollut erittäin tyytyväinen Motonettiin työpaikkana. Minut otettiin alusta asti hyvin vastaan työyhteisöön. Yhteishenki työpaikalla on hyvä ja työskenteleminen Motonetissa muistuttaakin tiimipelaamista joka on tullut minulle tutuksi jääkiekkoharrastuksen kautta.

Työn tekeminen Motonetissa on ollut haastavaa ja opettavaa. Olen oppinut toimimaan kaikissa myymälän tehtävissä kassatyöskentelystä inventointiin. Alkuvuodesta 2014 sain mahdollisuuden aloittaa Motonetin omassa koulutusohjelmassa myynnin ammattitutkinnon. Tulevaisuus kaupan alalla kiinnostaa joten koulutus alalta tuli mieluisana yllätyksenä. Kouluttautuminen on mielestäni aina kannattavaa tulevaisuutta ajatellen.

 

 

Ostoskori on tyhjä