Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 08-21, la klo 09-18 ja su klo 12-18

Mototesti - järjestelmätestaukset ja OBD-mittaus

Järjestelmätestaukset

 

Autojen vikatestaus

Motonet tarjoaa huoltoliiketasoisen OBD-vikakoodien lukemisen ja järjestelmätestauksen nopeasti ilman ajanvarausta Motomaatti-palvelullaan kautta Suomen kaikkien tavaratalojen yhteydessä.

Autot ovat entistä ympäristöystävällisempiä, taloudellisimpia, ja turvallisempia. Kaikkia auton järjestelmiä ohjataan elektronisella järjestelmällä, jonka valvovana ja testaavana osana toimii OBD-järjestelmä (On Board Diagnostics). OBD-järjestelmä tarkkailee ja testaa autossa olevia kymmeniä antureita, toimilaitteita sekä toimintoja. Se tallentaa vikakoodin ja ilmoittaa merkkivalolla viasta ja epätäydellisestä toiminnasta. Lisävahinkojen välttämiseksi vika kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti lukemalla vikakoodit Motomaatilla edullisesti ja nopeasti asiakaspalvelijan toimesta. 

OBD-mittaus suoritetaan eurooppalaisen katsastusstandardin mukaisesti, ja se kertoo todennäköisen päästöihin vaikuttavat vian. Testissä tehdään lisäksi omavalvontajärjestelmän osatestit. OBD:ssa luetaan moottorin ja automaattivaihteiston ohjausyksiköiden vikakoodit. 

OBD-testiä suositellaan, kun autoa ollaan viemässä katsastukseen ja halutaan tietää löytyykö autosta sellaisia vikoja, jotka voivat vaikuttaa katsastuksen läpimenoon. Motomaatilla tehtävä OBD-testi ei kuitenkaan vastaa katsastuksen päästömittausta, koska Suomessa päästömittaus sisältää myös pakokaasumittauksen OBD-testin yhteydessä. Testistä asiakas saa raportin löytyneistä vikakoodeista selityksineen sekä auton tarpeellisia teknisiä tietoja.

Mototesti eli järjestelmätestaus

Mototesti on huomattavasti OBD-testiä kattavampi. Siinä käydään läpi kaikki tuetut auton järjestelmät, kuten moottori, turvatyynyt, jarrut, ilmastointi sekä lisävarusteet. Mototestiin sisältyy OBD-testi kokonaisuudessaan.

Mototesti sopii hyvin, kun auton kunnosta halutaan saada mahdollisimman kattava kuva. Mototestistä asiakas saa raportin luetuista vikakoodeista selityksineen sekä auton tarpeellisia teknisiä tietoja. Mototesti tehdään autolle aina yksilöllisesti.

Motomaatissa suoritettava Mototesti tukee yli 5000 automallia ja yli 50 000 erilaista järjestelmää.

Mototestin hinta on 19,00 €

Ostoskori on tyhjä