Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 08-21, la klo 09-18 ja su klo 12-18

Mototesti - järjestelmätestaukset ja OBD-mittaus

Järjestelmätestaukset

 

Autojen vikatestaus

Motonet tarjoaa huoltoliiketasoisen OBD-vikakoodien lukemisen ja järjestelmätestauksen nopeasti ilman ajanvarausta Motomaatti-palvelullaan 23 paikkakunnalla Suomessa. 

Autot ovat entistä ympäristöystävällisempiä, taloudellisimpia, ja turvallisempia. Kaikkia auton järjestelmiä ohjataan elektronisella järjestelmällä, jonka valvovana ja testaavana osana toimii OBD-järjestelmä (On Board Diagnostics). OBD-järjestelmä tarkkailee ja testaa autossa olevia kymmeniä antureita, toimilaitteita sekä toimintoja. Se tallentaa vikakoodin ja ilmoittaa merkkivalolla viasta ja epätäydellisestä toiminnasta. Lisävahinkojen välttämiseksi vika kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti lukemalla vikakoodit Motomaatilla edullisesti ja nopeasti asiakaspalvelijan toimesta. 

OBD-mittaus suoritetaan eurooppalaisen katsastusstandardin mukaisesti, ja se kertoo todennäköisen päästöihin vaikuttavat vian. Testissä tehdään lisäksi omavalvontajärjestelmän osatestit. OBD:ssa luetaan moottorin ja automaattivaihteiston ohjausyksiköiden vikakoodit. 

OBD-testiä suositellaan, kun autoa ollaan viemässä katsastukseen ja halutaan tietää löytyykö autosta sellaisia vikoja, jotka voivat vaikuttaa katsastuksen läpimenoon. Motomaatilla tehtävä OBD-testi ei kuitenkaan vastaa katsastuksen päästömittausta, koska Suomessa päästömittaus sisältää myös pakokaasumittauksen OBD-testin yhteydessä. Testistä asiakas saa raportin löytyneistä vikakoodeista selityksineen sekä auton tarpeellisia teknisiä tietoja.

Mototesti eli järjestelmätesti

Järjestelmätesti on huomattavasti OBD-testiä kattavampi. Siinä käydään läpi kaikki tuetut auton järjestelmät, kuten moottori, turvatyynyt, jarrut, ilmastointi sekä lisävarusteet. Järjestelmätestiin sisältyy OBD-testi kokonaisuudessaan. 

Järjestelmätesti sopii hyvin, kun auton kunnosta halutaan saada mahdollisimman kattava kuva. Testistä asiakas saa raportin luetuista vikakoodeista selityksineen sekä auton tarpeellisia teknisiä tietoja.

Järjestelmätesti tehdään autolle aina yksilöllisesti. Motomaatti tukee yli 5000 automallia ja yli 50 000 erilaista järjestelmää.


Lue lisää Motomaatista täältä.

Ostoskori on tyhjä