Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 11-18.

Autonpesu, vahaus ja sisäpuhdistus

Auton pesu

  • Valitse paikka ja aika niin ettei autoon kohdistu suoraa auringon valoa, joka kuivattaisi pesuaineen auton pintaan.
  • Suihkuta esi- tai liuotinpesuaine auton kuivaan pintaan alhaalta ylöspäin ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele aine pois.
  • Huuhtele auto likaisimmasta kohdasta alkaen eli normaalisti alhaalta ylös, ja tämän jälkeen koko auto ylhäältä päin ”sadettaen”. Esihuuhtelu on todella tärkeää, ettei pinnalla oleva isompi lika naarmuta autoa.
  • Annostele pesuainetta ohjeen mukaan, jotta vaahtoa on tarpeeksi ja sieni liukuu paremmin.
  • Aloita peseminen katolta, pese laajoin pyörivin liikkein, alue kerrallaan alaspäin.
  • Huuhtele aina yhden alueen pesun jälkeen, jottei pesuaine pääse kuivumaan pinnalle, käytä runsaasti vettä.
  • Pese tuulilasi lasinpesuaineella, huuhtele vedellä ja kuivaa lastalla
  • Pesemisen jälkeen voit käsitellä tuulilasin lasipinnoitteella, joka estää lian ja hyönteisten tarttumisen lasiin.
  • Pese jo huuhdellut vanteet vannepesuaineella ja vanteiden pesemiseen tarkoitetulla sienellä tai harjalla, huuhtele pesuaine tarkkaan pois.
  • Kuivaa auto huolellisesti.

Auton kuivaaminen on myös todella tärkeä asia, joka saattaa monilta unohtua. Auton pinnalle jääneet pisarat muodostavat linssiefektin, joka voi auringonpaisteessa haalistaa maaliin pisaroiden kohdalle jälkiä. Lisäksi kovasta tai kalkkipitoisesta vedestä jää maalipinnalle helposti jälkiä. Käytä kuivaamiseen silikonilastaa, se ei vahingoita auton pintaa ja on nopea keino suurimman veden pois saamiseksi. Säämiskällä viimeistelet auton erittäin kuivaksi. Jos aiot pesun jälkeen vahata auton, on hyvä käydä tarkasti läpi myös saumakohdat säämiskän reunalla, jottei niistä valuva vesi laimenna vahaa.

 

Auton vahaus

Oikeilla välineillä auton vahaus on helppo tapa pitää auton maalipinta hyvänä ja saada uutta ilmettä vanhaan kulkuneuvoon. Valitse vaha auton iän ja maalipinnan kunnon mukaan. Jos auto on erittäin naarmuinen tai auringon haalistama, voi olla paras käsitellä auto lievästi hiovalla aineella.

Valitse paikka ja aika siten, ettei autoon kohdistu suoraa auringonvaloa. Aloita pesemällä ja kuivaamalla auto huolellisesti. Likaisen auton vahaaminen naarmuttaa helposti maalipintaa! Paineilmakompressorilla tai imurin puhallustoiminnolla saat kuivatettua auton pienimmätkin raot. Lue huolellisesti valitsemasi vahan levitys ja kiillotusohjeet. Yleensä kannattaa jakaa alueet pienemmiksi osiksi: esimerkiksi konepelti, katto, jokainen ovi ja lokasuoja, kaikki yksi kerrallaan.

Vahaa levitetään pyörivin liikkein ja viimeistellään pitkin vedoin. Huomioi erityisesti muovipinnat, sillä ne haalistuvat herkimmin. Mustille muovilistoille kannattaa käyttää niille tarkoitettua erikoisvahaa, tavallinen vaha jättää nämä pinnat helposti harmaiksi. Autoa ei tarvitse hangata voimalla, mutta kannattaa olla perusteellinen. Kun vahan on annettu vaikuttaa ohjeen mukaisesti, kiillotetaan auto lopuksi pehmeällä mikrokuituliinalla. Muista viimeistellä koristemerkit, listojen reunat ja luukkujen aukot vahan jäänteistä vaikkapa hammasharjalla.

Myös vanteet kannattaa vahata muutaman pesun välein, jolloin lian irrotus on helpompaa ja vanteet säilyvät kiiltävinä.

 

Auton sisäpuhdistus

Auton sisäpuhdistukseen valitaan välineet pintamateriaalien ja likaisuuden mukaan. Esimerkiksi purukumin jäämät ja kengänjäljet vaativat usein järeämpiä aineita. Yleensä työ aloitetaan kuitenkin imuroimalla suurimmat pölyt, kivet ja lika pois. Monesti tässä vaiheessa nostetaan auton irtomatot ulkopuolelle pestäviksi, varsinkin jos ne ovat erityisen likaisia. Pinttyneen harmaantuneisiin kumimattoihin saa hyvän uudenveroisen pinnan rengaskiillolla.

Seuraavaksi puhdistetaan muovipinnat, kuten kojelauta ja ovien muovipinnat. Tähänkin tarkoitukseen on olemassa monia vaihtoehtoja. Ikkunat ja peilit voidaan pestä joko ulko- tai sisäpesun yhteydessä siihen tarkoitetulla aineella.

Sen jälkeen puhdistetaan sisäshampoolla kattoverhoilu ja muut kangasmateriaalipinnat. Yleensä ne ovat suuria pintoja, joten nekin kannattaa käsitellä pieni alue kerrallaan. Tähän tarkoitukseen on hyvä käyttää pehmeää harjaa tai karkeaa sientä, jotka nostavat pölyn kankaan väleistä. Kannattaa jättää penkkien putsaaminen viimeiseksi, koska tämän jälkeen et voi työskennellä niillä istuen. Jos autossasi on nahkaverhoilu, on valikoimassamme runsaasti erilaisia sekä pesu- että hoitoaineita juuri siihen tarkoitukseen.

 

Ostoskori on tyhjä