Motonet-logo
Verkkokaupan asiakaspalvelu
Puhelinpalvelu 040-3190190 (matkapuhelinmaksu) asiakaspalvelu@motonet.fi
Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 09-21, la klo 09-19 ja su klo 11-18.

Suomessa sairaalan ulkopuolella tapahtuu sydänpysähdyksiä n. 5000 vuodessa. Äkillinen sydäntapahtuma ja sitä seuraava sydänpysähdys on yksi yleisimmistä työikäisten kuolinsyistä Suomessa. Muualla Pohjoismaissa julkisissa kohteissa ja työpaikoilla on varauduttu sydänpysähdyksiin hankkimalla defibrillaattoreita. Nyt myös Motonetin jokaisesta 23 tavaratalosta löytyy defibrillaattorit.

Sydänpysähdyksessä jokainen minuutti on ratkaiseva. Sydänpysähdyspotilaan hoitoketjun ensimmäinen lenkki on maallikko, jonka antaman peruselvytyksen on osoitettu parantavan selvästi sydänpysähdyspotilaan eloonjäämisennustetta. Defibrillaattorit löytyvät nyt tavaratalojemme kassojen läheisyydestä, ja henkilökuntaamme on koulutettu laitteen oikeaoppiseen käyttöön. He voivat auttaa pelastamaan ihmishenkiä, kuten Lohjan tavaratalossamme viime vuonna tapahtui, kertoo Motonet Oy:n toimitusjohtaja Eero Broman.

Sydänpysähdys tulee aina yllättäen

Sydänpysähdys voi tapahtua missä ja milloin tahansa, jolloin on toimittava nopeasti. Kansainväliset elvytyssuositukset asettavat tavoitteeksi alle viiden minuutin defibrillaatioviiveen sairaalan ulkopuolella tapahtuvassa sydänpysähdyksessä.

Äkillisen sydänpysähdyksen ennuste on huono. Keskimäärin vain joka kymmenes ihminen selviytyy. Välittömästi aloitetulla peruselvytyksellä, johon on yhdistetty maallikon suorittama defibrillointi, voidaan ennustetta parantaa merkittävästi, sanoo Suomen Sydänliiton asiantuntijasairaanhoitaja Sami Kaivos.

Defibrillaattoreita enemmän saataville

Tekniikan kehittymisen myötä defibrillaattorit ovat nykyään pienikokoisia, hinnat kohtuullisia (n. 2000 euroa) ja käyttö on helppoa. Defibrillaattorin käyttökoulutus on kuitenkin suositeltavaa, ja yleensä laitetoimittajat antavat käyttökoulutuksen hankinnan yhteydessä. Defibrillaattorille ei ole keksitty hyvää suomenkielistä nimeä, mutta laitetta kutsutaan usein deffaksi.

Jos työpaikan henkilökunnan keski-ikä on korkeahko, työpaikalla on paljon henkilökuntaa tai työpaikan sijainti on kauempana keskuksesta, laitteen hankinta on suositeltavaa. Maallikkokäyttöön tarkoitettuja opastavia Defibrillaattoreita pitäisi olla enemmän saatavilla tavarataloissa, työpaikoilla ja julkisissa tiloissa, toteaa Merplast Oy:n toimitusjohtaja Marko Parviainen.

 

Lisätietoja:

Motonet Oy, toimitusjohtaja Eero Broman, p. 044 033 0200, eero.broman@motonet.fi

Suomen Sydänliitto ry, asiantuntijasairaanhoitaja Sami Kaivos, p. 050 501 1464, sami.kaivos@sydanliitto.fi

Merplast Oy, toimitusjohtaja Marko Parviainen, p. 010 279 2601, marko.parviainen@merplast.fi

 

Motonet Oy on suomalainen perheyritys, jonka erikoistavaratalot 23 paikkakunnalla Suomessa myyvät autojen ja moottoripyörien varaosia ja -tarvikkeita, työkaluja, veneily- ja kalastustarvikkeita sekä kodin- ja vapaa-ajantuotteita. Motonetin liikevaihto tilikaudella 2014 oli yli 200 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on yli 900 henkilöä. Motonet on osa Broman Group -konsernia, joka viettää tänä vuonna 50-vuotismerkkipäiväänsä.

www.motonet.fi

Suomen Sydänliitto ry on yli 70 000 jäsenen sydänyhteisö, joka on järjestäytynyt 234 paikalliseen sydänyhdistykseen, 17 alueelliseen sydänpiiriin ja kolmeen valtakunnalliseen järjestöön (Sydänlapset ja -aikuiset ry, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Karpatiat ry). Koko sydänyhteisön palveluksessa on noin 80 palkattua työntekijää.

www.sydanliitto.fi

Merplast Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen ensiapu- ja ensihoitotuotteita sekä ensiapukoulutuksia tarjoava yritys, jonka markkina-alueena on koko Suomi. Yritys maahantuo, valmistuttaa ja markkinoi esimerkiksi työpaikan ensiaputarvikkeita, koulutuksia ja maallikkodefibrillaattoreita. Merplast toimii Suomessa noin 20 hengen voimin.

www.merplast.fi

Motonet käyttää verkkosivuillaan evästeitä jotta voimme tarjota paremman käyttökokemuksen. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK

Ostoskori on tyhjä