Motonet logo

Kirjaudu sisään

Kassalle

No nyt on Järkipäivät!No nyt on Järkipäivät!
Kaikki artikkelit

Kallistuksenvakaajan yhdystangon vaihto

Kirjoittaja:

Motonet-tiimi

Julkaistu: 6.10.2023.

(Päivitetty 16.10.2023)

Kallistuksenvakaajan yhdystankojen vaihtotyö

Auton pienet remontit on helppo tehdä itse! Tässä artikkelissa käymme läpi videon avulla kohta kohdalta koiranluun, eli kallistuksenvakaajan yhdystangon vaihtamisen autoon.

Kallistuksenvakaajan yhdystankojen vaihto on yksi yleisimmistä automekaanikon kohtaamista auton alustan huoltotöistä. Se on myös verrattain yksinkertainen työ ja yleensä myös tehtävissä kevyellä valikoimalla työkaluja. Mikäli työkaluarsenaaliisi kuuluu hylsysarja, olet jo pitkällä.

Asennukseen hyvin sopivia työkaluja ja muuta tarpeellista

Kallistuksenvakaajan yhdystangoilla tai tuttavallisemmin koiranluilla on tärkeä auton ajoa vakauttava ja tätä kautta turvallisuutta parantava tehtävä. Kallistuksenvakaaja jäykistää autosi jousitusta ja parantaa sen ajo-ominaisuuksia.

Kuluneen tai rikkoutuneen kallistuksenvakaajan oireita ovat alustasta kuuluva kolina kun ajat hidasteen yli, tai ratissa tuntuva puoltaminen jarrutettaessa sekä heikentyneet ajo-ominaisuudet kaarreajossa.

Yhdystangon kunto on hyvä tarkistaa aina kausittaisen renkaanvaihdon yhteydessä. Vaurioituneen, vääntyneen tai kuluneen yhdystangon tunnistaa usein jo ennen kuin vaikutukset tuntuvat kuskin penkille.

Kunnon tarkastaminen on yksinkertaista. Katso ovatko nivelen suojakumit ehjät. Rikkoutunut suojakumi päästää lian ja hiekan kulkeutumaan nivelen sisään, vähitellen rikkoen koko osan. Ota kiinni tangosta ja liikuttele sitä eri suuntiin. Mikäli nivel on hyvin löysä, on tanko vaihtokunnossa.

Vaihtotyöhön tarvitset

Ajoneuvoosi sopivat kallistuksenvakaajan yhdystangot, kallistuksenvakaajan runkokumit sekä niihin liittyvät asennusosat jotka löydät kaikki helposti rekisterihaulla.

Varaosat yli 700 erilaiseen ajoneuvoon
Hae varaosia rekisterinumerolla
EUFIN

Meiltä myös vahvistetut Meyle-HD tangot 4-vuoden takuulla, lue lisää.